FotbollMalmö FFNyheter

Markus Rosenberg skrev på utan agent

Markus Rosenberg skrev på det nya ettårskontraktet med MFF redan i onsdags och förhandlingarna var över på ett par minuter.

Dessutom skötte Rosenberg allt själv utan att blanda in agenten Martin Dahlin.

– Jag klev in på Dannes kontor och sa att jag kör ett år till. Han blev glad och då sa jag förbered ett kontraktsförslag som du tycker passar. Sedan var vi lediga ett tag innan landslagsuppehållet och när vi var tillbaka gick jag in till Danne igen och då tog det två minuter, kanske till och med bara en, och efter det var vi klara. Dagen efter skrev jag på, berättar MFF-kaptenen.

För första gången använde sig Markus Rosenberg inte ens av en agent vid förhandlingen utan skötte allt själv.

– Martin visste om att jag ville göra så. Det kändes rätt. Danne och jag känner varandra sedan gammalt och vet var vi har varandra. Inga konstigheter.

– Klart jag ville att klubben skulle visa att jag betyder något för den och anpassa nivån. Men samtidigt handlade det inte om några pengar hit eller dit. Det klubben direkt visade var positivt för mig. Självklart hade jag kunnat sitta där och pressa kontraktet ännu mer och lagt in fler grejer, men det är inte jag. Jag fortsätter inte för pengarna utan för att jag fortfarande brinner för Malmö FF och fotboll.

– För mig har det egentligen inte handlat om pengar sedan jag lämnade spelet ute i Europa. Jag är lyckligt lottad att jag var ute så länge att jag kunde skrapa ihop pengarna jag gjort. MFF ar aldrig varit någon klubb jag skulle sno pengar från, som jag kanske tänkte mer på när jag var utomlands där kontrakten är på en helt annan nivå.

Då var det dessutom mer motiverat – och nödvändigt – att använda agent.

– Det var lite mer komplicerat när jag kom hem med skatteregler man inte hade koll på och jag skulle förhandla med West Bromwich också. Sedan har jag förlängt en gång här och då var Martin med. Nu ville jag göra det själv. Man lär och utvecklar sig mer som människa av utmaningar och det var en sådan att förhandla utan agent. Sedan gick det ju väldigt snabbt. Med Martin hade jag nog tjänat lite mer. Men jag är väldigt nöjd ändå.

Ole Törner

Relaterade artiklar

Back to top button
Close