HandbollNyheter

Ny handbollssatsning i Trelleborg

En ny handbollsklubb har startats i Trelleborg.
Stavstens Vänner är nedlagt och istället har Kuststadens HK startats upp.
– Möjligheterna är oändliga, säger ordföranden Patrik Svensson.

Tidigare i somras efterlyste Stavstens Vänner spelare via Skånesport. Utan att lyckas.
Istället fortsatte spelarflykten och slutligen lades “svansen” till den klassiska föreningen, som skulle spelat i division tre, ned.
– En del spelare valde att gå till Trelleborgs HBK och det blev interna stridigheter. När tränaren i Stavstens Vänner valde att hoppa av ville spelarna börja om på något vis. Kuststadens HK bildades och jag blev ordförande, säger Svensson – som själv var en del av Stavstens Vänner.
– Jag var bara med förra året och tränade lite med andralaget under hösten, så jag känner en del av spelarna.
Trelleborg HBK har tre lag i seriespel: i division två, tre och fyra. Laget i division fyra, där Kuststadens HK ska spela, heter just Stavstens IF.
– HBK klubben har Stavstens IF:s gamla organisationsnummer och är om något det gamla Stavsten. Stavstens Vänner blev en avsnoppning där spelarna lirade mest för att ha kul.

Patrik Svensson.
Patrik Svensson.

Egentligen skulle Stavstens (o)Vänner ha spelat i division tre. Spelarna som från förra säsongen har antingen gått till HBK:s olika lag – eller till nystartade Kuststadens HK.
– Vi har en trupp på 18 spelare och det växer. Förra veckan kom två ny killar från Malmö, säger Patrik.
Vad har du för bakgrund?
– Jag har alltid hållit på med lagidrotter, mest fotboll och innebandy. Jag har tränat ungdomslag i fotboll och blev sedan domare. Tyvärr tvingades jag sluta med dömandet efter en incident i en 13-årsmatch när jag fick tillkalla polis… Då dog allt intresse för att döma fotboll. Föreningslivet vill jag dok inte lämna.
– Genom alla år har jag alltid tittat på handboll och alltid följt sportens utveckling i Trelleborg, speciellt när Stavsten låg i elitserien.
– Frågan om att bli ordförande kom direkt från spelarna och jag kände mig hedrad. Det känns inte så betungande och beslutet att tacka ja togs utan betänketid. Uppdraget ska bli djäkligt kul
Är staden för liten för att en dag bilda en framtida U-sektion?
– Tankarna finns där. Möjligheterna är oändliga. Ska föreningen finnas en längre tid så behövs ju det. Vi får se.

tranare-kuststaden

Tränare för laget är 27-åriga Flaka Dervisaj. Kosovofödd, uppväxt i Tyskland och med proffsmeriter i bland annat Schweiz. Karriären tog slut på grund av en korsbandsskada för mycket.
– Hon är sambo till en av spelarna och har nog inte varit tränare tidigare. Jag vet inte om vi är unika, men det är väldigt kul att ha en ung kvinnlig tränare för ett herrlag. Spelarna lyssnar verkligen på Flaka och hon har erfarenhet på hög nivå. Framöver vill vi gärna komplettera med en målvaktstränare.
Det finns till tjej i laget.
– Sofie Svensson Svallin är massör. Vi kan erbjuda spelarna massage och tanken är att klubben ska stå för det mesta.
– Förhoppningsvis kan vi även lösa så att spelarna får fria träningskläder och till och med vinstpremier. Det har varit ett önskemål från spelarna

Målsättningen?
– Ingenting är uttalat. Ledorden glädje, gemenskap, lagkänsla och hjärta står i fokus. Det ska genomsyra föreningen hela tiden.
Har ni hunnit få in några sponsorer?
– Det rullar på. En del har vi redan startat ett samarbete med – vilket är ett måste för att vi ska klara oss. Det känns bra så här långt.
Kuststadens HK ska spela i mörkblåa färger. Första oktober är det premiär mot Svedala HK i Söderslättshallen.

Christoffer Ekmark

Relaterade artiklar

Back to top button
Close