skanesport_desktop-panorama-1

FotbollMalmö FFNyheterOles MFF-blogg

Guldår besegrar MFF Örebro SK

Sedan 16-lagsserien infördes har ett guldvinnande MFF-lag aldrig tappat poäng mot Örebro SK.

2010 vann MFF med 3-0 både hemma och borta.

2013 låg ÖSK i Superettan.

2014 vann MFF med 2-1 borta och 3-2 hemma.

2016 vann MFF med 1-0 hemma och 3-0 borta.

I våras blev det 2-1 till MFF hemma på Swedbank Stadion.

Och ja, sviten håller även om man backar till 2004. Då blev det 5-1 till MFF hemma och 2-1 borta.

Inte för att matchen imorgon avgör kampen om SM-guldet. Men en ny seger skulle vara ett stort steg på vägen och det vore ju synd att bryta sviten.

MFF:s startelva kommer att bli väldigt intressant. När MFF tränade i fredags körde man med fyra olika startelvor. Två av dem var med en trebackslinje.

Givetvis var det ingen slump, särskilt som man flyttat träningen från plan 7 till de större ytorna inne på Malmö stadion.

Frågan är då bara om tanken var att man ska starta så mot Örebro SK, om det är ett alternativ som kan användas om matchutvecklingen kräver det eller om det är något man gnuggar på mest för framtida bruk?

Vi får se…

Man inledde i alla fall med Johan Dahlin – Andreas Vindheim, Lasse Nielsen, Franz Brorsson, Behrang Safari – Kingsley Sarfo, Erdal Rakip, Oscar Lewicki, Jo Inge Berget – Alexander Jeremejeff, Markus Rosenberg.

Efter ett tag ersatte Rasmus Bengtsson Brorsson och Mattas Svanberg gick in istället för Berget. Eftersom Jo Inge Berget har barnafödsel att tänka på i helgen och inte följer med till Örebro lär det alltså bli Svanberg från start.

Sedan gick man över till Johan Dahlin – Lasse Nielsen, Franz Brorsson, Rasmus Bengtsson – Andreas Vindheim, Erdal Rakip, Oscar Lewicki, Behrang Safari – Carlos Strandberg, Alexander Jeremejeff, Markus Rosenberg.

Även här gjorde man en liten förändring efter ett tag, Safari gick ut, Vindheim bytte kant och Svanberg kom in.

Ingen Bonke Innocent i någon av uppställningarna alltså. Med rätt matchutveckling känns dock läget väl tajmat för ett inhopp.

Vilken elva jag tror det blir? Trots allt den första med Svanberg och Brorsson. Men visst lockar tanken på 3-4-3 med möjligheten att ha med hela trion Rosenberg, Jeremejeff och Strandberg. Inte minst när Berget saknas.

Örebro SK blir jag inte klok på.

Det känns som om laget pendlar väldigt mycket i prestationerna, inte bara från match till match utan även i matcherna. På de sju senaste har ÖSK kryss, kryss, kryss, vinst, förlust, vinst och förlust. Det blir dessutom Axel Kjälls första match som huvudansvarig sedan han tagit klivet upp och ersatt Alexander Axén. Han har i alla fall flyt och får starta med en helt intakt trupp utan skador eller avstängningar.

ole1

Related Articles

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2