FotbollMalmö FFNyheter

Stabil derbyseger för MFF U19

MFF U19 vann med 3-2 borta mot Landskrona BoIS.

Regnet föll i strida strömmar hela matchen, men det bjöds ändå på hyfsad fotboll. Inte minst de första 20 minuterna när MFF gick loss till 2-0 efter två mål av Max Olsson.

– Vi spelade på konstgräset så regnet var mest irriterande för oss bredvid. Frånsett de första 20 minuterna var det en okej insats, men inte mer. Det var dessutom en stabil seger, sa MFF-tränaren Roland Larsson (bilden).

– Alldeles efter de gjort 1-2 på en kontring när vi tappat bort bollen blev det lite oro. Men vi pratade ihop oss i pausen och i den andra halvleken var vi rätt så överlägsna fram till vi fick in 3-1 med fem-sex minuter kvar att spela. Sedan verkade det som om vi slappnade av och de kunde göra ett mål till i den sista minuten.

3-1 kom på en retur på en frispark som matchens lirare Melker Nilsson nickade in.

– Melker var riktigt bra. Han vill jag gärna plocka fram, berömde Roland Larsson.

MFF U19 ställde upp så här (4-3-3): Mathias Nilsson – Sanusi Naesae, Martin Jönsson, Victor Larsson, Felix Olsson Lundgren – Melker Nilsson, Samir Polozen, Amel Mujanic – Jakob Andersson, Max Olsson, Ahmed-Chadi Hadrous.

MFF använde alltså bara en av de sex spelarna som klubben på fredagen flyttade upp som lärlingar i A-truppen till nästa säsong, målvakten Mathias Nilsson. Målvaktskollegan Jakob Tånnander är i Österlen FF och Anton Kralj i Gefle IF. Laorent Shabani satt på bänken hela matchen och Hugo Andersson och Felix Konstandeliasz fick köra ett extra pass inne i gymmet med fystränaren Mark Read.

– U21 spelar på tisdag och det var rätt bra att vi kunde spara Hugo, Laorent och Felix till den matchen. Många har spelat mycket den senaste tiden, sa Roland Larsson och betonade hur stolt han är över uppflyttningarna.

– Det var en fantastisk dag och ett kvitto på att vi jobbar rätt att Daniel Andersson och de övriga i staben hittade så många som man anser kan ta klivet upp i Sveriges främsta spelartrupp. Jag har också varit med i diskussionen och det var verkligen härligt att så många kunde få chansen.

– Vi ska heller inte glömma att Mattias Svanberg, Teddy Bergqvist, Samuel Adrian, Pavle Vagic och Dennis Hadzikadunic tillhör samma åldersspann. Liksom för övrigt Anel Ahmedhodzic som gick till Nottingham Forest och Mattias Andersson som gick till Juventus/Den Bosch. Ja och Oscar Pettersson i Halmstad också.

Malmö FF gjorde två byten i matchen. Amel Crnalic ersatte Ahmed-Chadi Hadrous och Aron Mar Brynjarsson kom in istället för Jakob Andersson.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close