skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheter

Torn räddade poäng mot Prespa – Lunds BK vann igen

Torns IF var ytterst nära att åka på säsongens blott andra förlust på hela säsongen.
Patrik Östlunds kvittering på stopptid räddade dock poäng åt serieledarna.

Toppstriden i division två östra Götaland blir allt mer spännande.

476 personer bevittnade den jämna och spännande matchen på Heleneholms IP, som efter 0-0 i paus öppnade upp sig rejält.
I 49:e minuten kunde Victor Sköld ge Prespa Birlik ledningen efter en hörna och kunde fått med sig ännu mer i inledningen av andra halvlek. Gustav Sjöberg, ersatte avstängde Philip Mårtensson i Tornmålet och svarade för en magnifik insats. Minns att samme Sjöberg räddade en straff senast vid 1-0-segern mot Asarum.

Båda lagen hade avslut i målramen och i slutminuterna hade Prespa fina lägen att avgöra matchen. Något det egentligen borde gjort betydligt tidigare.
Istället gick det som det kan göra när ett dominant lag inte förmår avgöra på sina chanser. I den 91:a minuten resulterade Torns sista kraftsamling i en kvittering. Patrik Östlund höll sig framme och blev frälsare.
– En poäng är bra idag med tanke på antalet målchanser och ramträffar i Prespas favör, så ur den aspekten känns det rätt att vi jublade efter matchen. Samma sak att vi kvitterade så sent som i 91:a minuten, säger Torns tränare Richard ”Kalle” Ringhov”.
– Att vi sedan efter kvitteringen har ett helt öppet läge från straffpunkten, då känns det helt plötsligt annorlunda…. Hur som helst. Vi har ett friläge efter 8 sekunder och den bör sitta men målvakten gör en bra räddning. Sedan är det ställningskrig och tuffa närkamper i vätan. Prespa har en lyftning i ribban också.
– I andra skruvar Prespa upp tempot direkt och känslan är att dom måste gå för det eftersom dom måste ha tre poäng. Kommer inte ihåg allt som hände men friläge hit och dit, ramträffar och öppna spjäll i takt med att vi jagade kvittering.
– När vi sedan kvitterar i den 91:a minuten genom Putte på en hög boll i straffområdet så känns det som en vinst, dock hade vi som sagt jublat så det hade hörts till Lund om Adrian satt sin chans direkt efteråt…

Noterbart i övrigt i toppen är att Lunds BK tog femte raka segern, 1-0 hemma mot Österlen, och nu på allvar är med i toppen och krigar. Victor Wernersson blev ende målskytt. Hässleholms IF:s match mot Asarum fick ställas in på grund av vattensjuk plan. Ny speltid: onsdag 17.30.

Tabelltoppen:
Torns IF 21 13 7 1 44-20 24 46
——————————————————————
Lunds BK 21 13 3 5 49-28 21 42
——————————————————————
Hässleholms IF 20 13 2 5 41-32 9 41
IFK Berga 21 11 6 4 39-22 17 39
Prespa Birlik 21 11 5 5 47-28 19 38

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close