FotbollMalmö FFNyheter

Vindheim ensam norrman i MFF-truppen

Varken Jo Inge Berget eller Magnus Wolff Eikrem var med i MFF-truppen som direkt efter dagens träning satte sig på tåget till Örebro.

Eikrem är ännu inte tillräckligt bra i sin fot och har inte tränat den senaste tiden och Jo Inge Berget ska bli pappa vilken dag, eller timme, som helst.

– Han har inte blivit det än, men det är på gång och han följer inte med oss upp, säger MFF-tränaren Magnus Pehrsson.

Det innebär att Andreas Vindheim blir ensam norrman i truppen.

– En ny situation. Jag tror att det är första gången. Jag har ju dessutom gjort klart med en lång kontraktsförlängning och hur det går med andra vet man aldrig. Men egentligen ska det inte ha någon betydelse hur många norska spelare vi är i truppen eller laget. Jag har ju andra lagkamrater också, säger Andreas Vindhem.

Förra året missade han ÖSK-matchen på grund av en av många skadeperioder. 2016 gjorde han dock en av sina två startmatcher det året i Allsvenskan just i Örebro. Den minns han väl.

– Jag och Vladimir Rodic spelade på högerkanten och hela laget gjorde en bra insats, men vi fick ändå nöja oss med 1-1. Det var en match vi borde vunnit sett till chanserna.

Vad har ni sagt om årets Örebro SK?

– Att det är ett lag som vill spela och bygga upp bakifrån. Sedan har de yttrar som är bra en mot en och snabba.

Hur är din egen form?

– Den känns bra även om det var ett tag sedan jag spelade. Jag fick ju problem med ljumsken efter AFC Eskilstuna-matchen som gjorde att jag inte var med mot FC Trollhättan, sedan fick jag inte speltid mot IFK Göteborg och efter det var det landslagsuppehåll. Men jag tycker att jag tagit små steg framåt hela tiden och får jag spela från start hoppas jag kunna visa det.

Förutom Berget och Eikrem saknas långtidsskadade Felipe Carvalho, Anders “AC” Christiansen och avstängde Anton Tinnerholm i truppen. Tinnerholm drog på sig sin sjätte varning för säsongen mot IFK Göteborg.

Det innebär att uttagningen av truppen i stort sett skötte sig själv.

– Vi åker upp med alla utom de fem som inte kan vara med, inklusive lärlingarna, säger Magnus Pehrsson.

MFF-truppen: Johan Dahlin, Fredrik Andersson, Rasmus Bengtsson, Franz Brorsson, Lasse Nielsen, Behrang Safari, Dennis Hadzikadunic, Andreas Vindheim, Pavle Vagic, Samuel Adrian, Oscar Lewicki, Erdal Rakip, Mattias Svanberg, Alexander Jeremejeff, Kingsley Sarfo, Bonke Innocent, Carlos Strandberg, Markus Rosenberg.

– I Malmö spelade ÖSK väldigt defensivt, kanske mest av alla lagen vi mött. Jag tror inte att de kommer att spela så hemma utan mer sitt vanliga spel, säger Magnus Pehrsson.

Ole Törner

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close