FotbollMalmö FFNyheterOles MFF-blogg

Teddy Bergqvist är värd chansen

Teddy Bergqvist återvänder till MFF.

Det blev klart idag när den 18-årige anfallaren skrev ett nytt lärlingskontrakts som gäller nästa säsong, det vill säga till och med 2018.

Annars var det långt ifrån självklart att han skulle vara MFF:are nästa år också, även om han själv verkligen ville vara det. I somras lånades han ut till Superettanjumbon Åtvidabergs FF och utlåningen gäller säsongen ut. Att bli utlånad resten av kontraktstiden – som fallet alltså var före dagens förlängning – innebär att det gäller att prestera och övertyga.

Och det har inte varit lätt.

Klassiska Åtvid har det tufft. Just nu ligger man sist i Superettan och riskerar att åka ur, det är och har varit turbulent med bland annat ett tränarbyte och de tre sista matcherna – fyra om man räknar cupsegern mot Brage – har Teddy Bergqvist fått starta på bänken. I början av utlåningen fick han spela, men då uteblev målen.

Att Teddy Bergqvist ändå får kontrakt och att det sker redan nu tror jag beror på:

1.) Att man värderar erfarenheten av de trots allt rätt många A-lagsminuterna högt.

2.) Att utgångsläget var bra redan från början. Teddy är en ur-MFF:are, älskar att spela i klubben och är alltid positiv. En glad kille med mycket energi beskriver Daniel Andersson honom på hemsidan. Det stämmer. Han klagar inte utan kämpar på. Ett bra bevis är att han återvänder med samma status han hade när han lämnade. Många hade säkert krävt en uppgradering från lärling till vanligt kontrakt för att förlänga. Uppenbarligen inte Teddy. Det var viktigast att få fortsätta i MFF och försöka kämpa sig till en plats. Hans sätt att ta sig an U21-matcherna har dessutom alltid varit exemplariskt. Även i U19 där han så sent som i höstas gjorde ett av målen när MFF besegrade Elfsborg i SM-finalen på Malmö IP.

3.) Att han fortfarande både kan beskrivas som ung och talang. Det känns som om Teddy Bergqvist tillhört MFF:s A-trupp en halv evighet och det är inte så konstigt. Han skrev det nu utgående lärlingskontraktet i december 2015. Då vara han bara 15 år gammal, vilket är extremt ungt för att komma med i en seniortrupp i Allsvenskan. Nu är han 18 år och har 2,5 års träning med MFF:s mästartrupp i benen plus när han återvänder en höst i Superettan. Potentialen och chansen att han ska få ett genombrott 2018 är för stor för att kasta bort.

Jag tycker att det är ett bra beslut. Teddy Bergqvist är värd det här.

Men jag ska samtidigt erkänna att jag de senaste veckorna när han bänkades i Åtvidaberg började bli ytterst tveksam till om han skulle få den.

Började få lite Alex Nilsson-vibbar. Också han väldigt tidigt framsläppt (allsvensk debut som 15-åring), men utfasad…

ole1

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close