skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheter

Tvåkronorsmatchen

När Kristianstads DFF tar emot FC Rosengård i Allsvenskan i fotboll 30/9 kommer hemmalaget arrangera något de kallar “Tvåkronorsmatchen”.

Idén är enkel – klubben ber företag och privatpersoner, i Kristianstad med omnejd, att skänka två kronor per åskådare som besöker Vilans IP denna dagen och maxbeloppet ligger på 2000 kronor per betalande. För detta får de som skänker pengar sitt namn tillkännagivet av klubben på matchdagen. 

– Vi frågar privatpersoner och företag i Kristianstad med omnejd att betala två kronor per åskådare denna dagen. Vi har kört den här idén i några år, men i år har vi bestämt oss för att göra någonting riktigt bra utav den. Vi har satt ett ganska högt mål i år på hur många företag vi vill ha in, säger Kristianstads DFF:s sportchef Henrik Nygren.

Intresset har sett bra ut hittills, men några exakta siffror på antal uppskrivna företag och privatpersoner vill han inte avslöja.

– Det håller jag för mig själv, men vi är en bra bit på väg. Så mycket kan jag säga. Vi är hoppfulla om att kunna få in fler.

Syftet med Tvåkronorsmatchen är enkel – samla in extra pengar till föreningen under de, ekonomiskt sett, tuffare månaderna.

– Det är ju fyra tuffa månader på hösten alltid. Det är mycket som ska betalas och inte så mycket intäkter under hösten. Det vet man om varje år men detta är ett sätt att kunna dra in lite pengar till kassan helt enkelt, avslutar Henrik Nygren.

Rasmus Hansson

Foto: Petter Arvidsson, Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close