HandbollNyheterYstads IF

YIF satsar på egen talang

Den egna produkten och skytten på vänsternio Jonathan Svensson har valt att förlänga sitt avtal med YIF till 2020.

Marcus Lindgren, sportchef:
– “Jonte” är en framtidsspelare som vi tror mycket på och i vårt jobb att behålla våra egna produkter så passar detta väldigt bra in i den kostymen vi vill klä oss i och hur ett framtida YIF ska se ut. ”Jonte” är en av spelarna som varit med under hela sitt aktiva handbollsliv i YIF och även varit en del i det framgångsrika -98 gänget som bl.a. tog USM guld i april 2015 med Pojkar A.

Jonathan Svensson:
– Det känns väldigt kul och spännande att kunna krita på ytterligare år med YIF. Jag har under året i högsta serien känt att jag blivit en del av laget och jag stortrivs. Ystad har alltid varit min hemmaplan och en sorts trygghet, så därför känns det extra kul att jag får fortsatt förtroende här i stan’ och i YIF.

Jerry Hallbäck, tränare:
– Det känns både kul och spännande att Jonathan vill förlänga med sin moderklubb till 2020, nu känner jag att vi får tid på oss att lägga upp en långsiktig utvecklingsplan för Jonathan. Jonathan har gjort några fina inhopp och prestationer i Handbollsligan, varit nyttig för YIF U i division 1 och i somras var han en viktig spelare för
U19-landslaget i Georgien. Jag ser goda utvecklingsmöjligheter i Jonathan och under hösten kommer vi lägga extra fokus på hans anfallsspel.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close