FotbollMalmö FFNyheterOles MFF-blogg

Bonke Innocent fortfarande ingen startspelare

MFF U21 vann med 3-0 mot IFK Göteborg och Bonke Innocent spelade i 90 minuter.

Bonke Innocents insats var ett klart kliv framåt i jämförelse med när han gjorde sin första U21-match mot Kalmar FF för två veckor sedan. Framförallt visade Innocent att han – precis som det sagts – är bra på att vinna bollen. Vid ett tiotal tillfällen tog han antingen den direkt från motståndaren i en närkamp eller så hittade han helt rätt position för att vara i vägen.

Det var positivt. Han hade heller inte så många bolltapp som mot Kalmar FF.

Men i passningsspelet och tempomässigt är han inte i närheten av att konkurrera ut någon av de övriga centrala mittfältarna i MFF. Än, ska det läggas till. För om känslan nu är att han behöver tid för att hitta det som krävs ska han ju få den tiden också!

Att säga att han inte är A-agsmässig nu är inte det samma som att säga att han aldrig kommer att bli det. Men de som undrar varför MFF inte direkt har använt ett så profilstarkt och dyrt nyförvärv kan inte ha sett honom varken på träningarna eller i de två U21-matcherna. Vi som gjort det vet varför.

Säg så här;

Om match 1 mot Kalmar FF varit ett testspel av en icke etablerad spelare hade det knappast blivit ett kontrakt.

Om match 2 idag varit ett test hade det förmodligen blivit samma beslut.

Men Bonke Innocent är varken oetablerad eller testspelare. I Lilleström i Norge hade han en hög status både i klubben och ligan som sådan. MFF har dessutom scoutat honom väl och sett en potential som borde kunna plockas fram när han skakat av sig ringrosten. Hur lång tid det tar är en helt annan sak.

För IFK Göteborg ställde upp med ett ungt lag som i ännu högre grad än MFF:s var baserat på U19-spelare. Ska Innocent tillföra något till Malmö FF som motsvarar nivån på satsningen ska han gå in och dominera mot ett sådant motstånd. Och på ett helt annat sätt delta i det offensiva och konstruktiva passningsspelet.

Förhoppningsvis skakar han snabbt av sig rosten, hittar modet att våga slå passningarna framåt och växlar upp i ett bättre tempo. Någonstans finns det ju dessutom ett hopp om att han är en spelare som höjer sig åtskilliga nivåer när det blir en viktig A-lagsmatch inför 20 000 på läktaren istället för en match mot ett rätt tunt IFK Göteborg i ett B-slutspel i U21 på ett i jämförelse väldigt folktomt Malmö stadion.

Än så länge hotar han dock som sagt inte Anders “AC” Christiansen, Edal Rakip eller Oscar Lewicki. Inte Samuel Adrian heller. Trots att Bonke Innocent tog ett kliv framåt idag var lärlingen Adrian fortfarande bättre.

Bäst i MFF var Laorent Shabani, som tillsammans med Joakim Sjöberg länge dominerade på vänsterkanten. Kevin Harletun, som fyllde 17 år igår, gjorde två snygga kontringsmål till 1-0 och 3-0 och ska också ha överbetyg. Samuel Adrian var godkänd, Hugo Andersson glimtade till och Max Olsson gjorde ett starkt inhopp med 2-0-målet som topp. Då avslutade han matchens vackraste anfall genom att dundra in bollen bakom Tom Amos i IFK Göteborgs-målet.

Domaren Niklas Andersson märktes inte. Vilket innebär att han var bra,

ole1

Relaterade artiklar

Back to top button
Close