IshockeyMalmö RedhawksNyheter

Redhawks förlänger med Oscar Alsenfelt

Samma kväll som Malmö Redhawks gjorde klart med ett treårskontrakt med tränaren Peter Andersson säkrade klubben att Andersson kommer att få tillgång till Oscar Alsenfelt alla de säsongerna.

Den 30-årige stjärnmålvakten förlängde nämligen det ettårskontrakt han tecknade så sent som i våras med två år.

Oscar Alsenfelt kommer från sin hittills bästa säsong i SHL, då han svarade för nio hållna nollor (tangerat rekord), en räddningsprocent på 94,5 och 1,62 insläppta mål per match.

Han prisades också som “Årets målvakt” på SHL Awards och fick mottaga “Honken Trophy”, ett pris som delas ut av Ishockeyjournalisternas Kamratföreningen efter varje säsong.

– Oscar var SHL:s bästa målvakt i fjol och han är en av Sveriges bästa på sin position. Självklart är vi väldigt glada över att få ha kvar honom i laget under de kommande säsongerna, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård i ett pressmeddelande.

Oscar Alsenfelts kommentar:

– Jag är väldigt glad. Det här är det enda ställe som jag vill vara på och jag såg ingen anledning, att inte skriva ett långtidskontrakt, när jag fick frågan av Sylvegård. Jag trivs väldigt bra här, med mina lagkamrater, tränarna, organisationen och det som vi står för här i Malmö Redhawks. Jag vill vara med och fullfölja det som vi tillsammans har påbörjat.

FAKTA / #69 Oscar Alsenfelt
Målvakt, vänsterfattad
Född: 1987-06-24
Födelseort: Malmö
Läng / vikt: 185 cm / 85 kg
Moderklubb: IK Pantern
Klubbar i karriären: Pantern, Malmö Redhawks, Ama’r Jets, Växjö Lakers, MODO Hockey, Leksand.
Meriter: 3 A-landskamper, SHL Awards: Årets Målvakt 2017, Honken Trophy 2017.
Aktuell: Skriver långtidskontrakt och förblir Redhawks trogen tom 2020.

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close