FotbollMalmö FFNyheter

Teddy Bergqvist: härligt med ett år till i klubben jag älskar

Först ska han avsluta jobbet i Åtvidabergs FF på bästa möjliga vis. Sedan ser Teddy Bergqvist verkligen fram mot att återvända till MFF.

– Att få ett förlängt kontrakt med MFF var det jag helst av allt ville. Det ska bli härligt med ett år till i klubben jag älskar, säger den 18-årige anfallaren.

Det var på måndagen det blev officiellt att han fått ett nytt lärlingskontrakt med MFF som gäller till och med säsongen 2018 istället för det som gick ut vid nästa årsskifte. Men Teddy Bergqvist (bilden, Foto Bildbyrån) fick redan för att par veckor sedan reda på att MFF ville förlänga.

– Min agent Jonas Wirmola ringde och berättade att MFF plockat fram ett kontraktsförslag för 2018. Lös det, sa jag, och det gjorde han. Efter ett tag fick jag upp alla papperen till Åtvidaberg. Att det blir som lärling jag fortsätter gör ingenting. Jag är fortfarande ung, säger Teddy Bergqvist och betonar hur glad han är över MFF:s beslut att flytta upp ytterligare sex lärlingar nästa säsong.

– Sex stycken måste väl vara något slags rekord? Jag trodde aldrig att det skulle bli så många. Men det är hur kul som helst, jag känner allihopa och har spelat med dem.

Låneperioden i Åtvidabergs FF, som inleddes under sommaren, har hittills bjudit på både toppar och dalar. Han fick spela mycket i början, men de tre senaste matcherna i Superettan, plus en cupmatch mot Brage, har han fått sitta på bänken. Det har heller inte gått bra för det gamla storlaget. Resultaten uteblir och Åtvid ligger på jumboplatsen. Nedflyttningen till division 1 kryper allt närmare.

– Jag tycker ändå att jag haft väldigt stor nytta av speltiden jag faktiskt fått och har skaffat mig mer erfarenhet. Det gäller kanske även att det inte gått så bra? Hittills i MFF har jag varit van vid att vinna. Att vara med och spela när det går lite sämre kan också vara utvecklande.

– Gett upp har vi dock absolut inte gjort. I helgen möter vi Syrianska som ligger precis ovanför oss i tabellen. Det blir en väldigt viktig match, säger Teddy Bergqvist.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close