HandbollHK MalmöNyheterYstads IF

Anders Persson såg till att Ystads IF inte blev straffat

För andra matchen i rad drog Ystads IF på sig en massa straffar och utvisningar. Men då steg målvakten Anders Persson fram och räddade fyra av de åtta straffarna han fick mot sig.

Resultat; YIF vann med 30-27 mot HK Malmö.

– Jag känner mig stark på straffar, men vi kan ju heller inte dra på oss så här många. Det fungerar inte i längden. Men visst, det är kul att rädda och inte minst mot gamla kompisar, konstaterade Anders Persson.

Två av dem han knep var nämligen från Fredrik Petersen. Sedan räddade han även en från Binai Aziz och en från Anton Blickhammar.

Totalt drog Ystads IF på sig nio straffar. Men vid en av dem bytte laget målvakt. Den utnyttjade HK Malmö.

Anders Persson funderade en del på varför det döms straff så ofta mot Ystads IF. I premiären mot IFK Kristianstad var det sju, så sammanlagt är det 16 på två matcher.

– Att ligga på upp mot tio varje match fungerar inte i längden. Det är heller inte precis så att jag vill att vi ska dra på oss så många och jag få chansen att rädda istället för att de får chansen på läget. Men vissa straffar tycker jag har varit hårt dömda. Fast då får vi kanske anpassa oss.

Var det någon av straffarna du släppte in du tycker att du skulle tagit?

– Hehe, jag var på två av dem. Men jag är nöjd.

Kim Andersson tog också ett stort ansvar i Ystads IF och bidrog till segern.

– Att starta med IFK Kristianstad och sedan HK Malmö är stentufft. Klart att jag är nöjd med att vi vann. Det är ju tippade serieettan och tippade topp tre vi mött, sa YIF-tränaren Jerry Hallbäck och duckade på frågan om det istället är hans lag som är topp tre.

– Vi tippade oss topp fyra. Allvarligt ser vi det inte så. Vi försöker sätta spelet och i den andra halvleken såg det riktigt bra ut.

Till viss del berodde det på att HK Malmö tappade totalt efter pausen och även missade möjligheten att skaffa ett rejält försprång i den första halvleken. Då kunde man gått loss till både fem och sex måls ledning och sista minuterna tappade man till oavgjort.

– Då hade vi en bra möjlighet. Men vi tog inte den. Frilägen brändes, straffar missades och vi hade hur många tekniska fel som helst. Andra halvleken var nattsvart. Som vi spelade idag förtjänade vi inte att vinna, poängterade HK Malmö-tränaren Stian Tönnesen.

– Ett par passningar drog vi helt ohotade rakt ut på läktaren. Det såg inte klokt ut.

Patrik Kvalvik drog på sig sin tredje utvisning vid ställningen 19-20 och fick rött kort. Det påverkade, men Stian Tönnessen tyckte inte att det var något att skylla på.

– Jag tänkte faktiskt just då på att ta ut honom och spara honom till slutskedet. Kassem Awad gjorde det dock bra och har spelat mycket under försäsongen. Vi ska klara av det ändå,

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close