HandbollIFK KristianstadNyheter

En dag på jobbet för IFK Kristianstad

IFK Kristianstad gjorde jobbet mot OV Helsingborg, ett nykomlingslag som visserligen stretade emot väl mot de regerande mästarna.

Inledningen av Skånederbyt mellan regerande mästarna IFK Kristianstad och nykomlingarna OV Helsingborg var lika slarvig som den var målmässigt jämn. Massvis med individuella misstag från båda lagen och efter nio minuters spel var det endast fem mål gjorda och det stod 3–2 till IFK Kristianstad.

Efter den inledningen öppnade matchen upp sig och nog märktes det att IFK Kristianstad hade en extra växel att lägga i när de väl ville. Nykomlingarna från Helsingborg hade svårt att hänga med när väl Kristianstad drog upp tempot. Två utvisningar på OV-spelare i slutet av första halvlek gjorde att Kristianstad kunde göra ett litet ryck och ledde i halvtid med 13–10.

Lagen höll jämna steg med varandra i inledningen av andra halvlek och OV hade svårt att knappa in. En stor anledning till detta var att Leo Larsson i Kristianstadsmålet gjorde en bra insats och hade en räddningsprocent som uppmätte 40 procent. Utespelarna tog till vara på hans målvaktsspel och kunde utöka ledningen ju längre matchen gick. Trots att OV-spelarna stretade emot väl kunde slutresultatet tillskrivas 30–24 till det orangea laget från Kristianstad, som i vanlig ordning leder Handbollsligan.

IFK Kristianstad tog sin fjärde raka seger för säsongen och tog samtidigt sin 49:e raka hemmaseger i Handbollsligan. Med den statistiken i åtanke är nog nykomlingarna från Helsingborg inte alltför missnöjda med sin insats.

De två skånelagens säsonger går vidare till helgen, om än i olika tävlingar. OV Helsingborg tar emot HK Malmö på söndag i Handbollsligan och IFK Kristianstad inleder sitt Champions League-spel på hemmaplan mot HC Zagreb på lördag.

Rasmus Hansson

Foto: Avdo Bilkanovic, Bildbyrån

Relaterade artiklar

Close