FotbollMalmö FFNyheter

Hadzikadunic får A-lagskontrakt i MFF

Dennis Hadzikadunic har skrivit på ett A-lagskontrakt med MFF. Det gäller till och med säsongen 2020.

– Det är väldigt skönt och stort för mig, säger den 19-årige mittbacken som flyttades upp som lärling i A-truppen så sent som i oktober 2016.

– Allt har verkligen gått snabbt. Men jag känner att jag har tagit stora kliv och blivit en bättre fotbollsspelare och människa genom att träna med MFF:s A-trupp.

Vad menar du med att du blivit en bättre människa?

– I ungdomslagen var alla i samma ålder. Här är det unga spelare som jag, 25-åringar och 30-åringar. Det är utvecklande att lära sig hur det är att vara i ett seniorlag och veta vad som krävs. Jag har blivit mycket mer mogen.

Kontraktsförlängningen och uppgraderingen har varit på gång ett tag nu och nyligen kom MFF och Dennis Hadzikadunics agent Martin Dahlin överens om villkoren.

Nu blir det ännu mer fokus på att så snart som möjligt konkurrera om en plats i startelvan.

– Jag strävar ju efter en startplats, så är det. Hittills har jag spelat fyra matcher i Allsvenskan. En förra säsongen mot Gefle IF då det inte alls gick så bra. I år har det blivit bättre och bättre.

Dennis Hadzikadunics familj är från Bosnien, men han är född i Malmö och bodde de första åren på Persborg. Sedan flyttade familjen med pappa Said, mamma Nives och brorsan Adi till Söderkulla och han började spela fotboll i BK Olympic.

Efter att ha börjar på fotbollsakademin på Stadionområdet i sjuan tog han året efter steget över till MFF. Det var också då han blev mittback fullt ut.

– I Olympic spelade jag lite av varje, i MFF blev det mittback. Men jag tror inte det syntes då att jag skulle bli bra. Jag har jobbat hårt och utvecklats hela tiden, säger Dennis Hadzikadunic och berättar att brorsan Adi också spelar fotboll på Stadionområdet.

Fast på gamla Malmö stadion i IFK Malmö.

– Jag tittar ofta på IFK Malmös matcher. Måste ju kolla att han sköter sig. Han är också back, mittback eller ytterback.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Close