MotorNyheter

Jimmy Eriksson till Nürburgring inför slutstrid

Med två deltävlingar kvar i Blancpain GT Series 2017 ligger Jimmy Eriksson på nionde plats totalt, placerad mitt i ett getingbo av förare med möjlighet att både avancera och falla tillbaka i tabellen. I helgen avslutas Sprint Cup-delen av årets säsong på Nürburgring, och Erikssons huvudmål är framför allt att positionera sig inför den efterföljande totalfinalen i Barcelona.

Blancpain GT Series är världens största mästerskap för GT-bilar. Årets tio deltävlingar utgörs till hälften av så kallade Sprint Cup-evenemang – kortare race över en timme – och dels av Endurance Cup-lopp med betydligt längre distanser.

Helgens besök på Nürburgring, där Jimmy Erikssons lillebror Joel för övrigt tävlade i Formel 3-EM så sent som förra helgen, markerar alltså finalen för Sprint Cup. Eriksson kommer i vanlig ordning att dela bil (#86 Mercedes-AMG GT3) med österrikaren Dominik Baumann, men har efter en otursdrabbad Sprint Cup-säsong ingen realistisk möjlighet att nå en framskjuten slutplacering i just det mästerskapet (där han för närvarande ligger 11:a).

I Blancpain GT Series-totalen, däremot – där Sprint Cup och Endurance Cup läggs samman – har Eriksson ett bättre slagläge. Skåningen huserar just nu på nionde plats i det totala sammandraget (och som fyra i Endurance Cup), med goda chanser att klättra i de två deltävlingar som återstår; men det är jämnt. I enkla ordalag kan det bli allt från fjärde till 15:e plats när säsongen ska summeras i Spanien om ett par veckor, vilket gör helgens Sprint Cup-deltävling i högsta grad viktig.

– Det här blir en lite speciell helg, säger Jimmy Eriksson. Vi har haft väldigt mycket oflyt i Sprint Cup-racen i år och har inget kanonläge där, men i totalen ser det bättre ut. På Nürburgring gäller det därför framför allt att stärka positionen inför finalen i Barcelona. Det är otroligt jämnt i mästerskapet och varje poäng vi kan ta i helgen kommer att hjälpa mig enormt i slutändan. Vi har kanske inget med Sprint Cup-striden att göra, men det här är ändå en viktig tävling på det stora hela.

Säsongsfinalen i Barcelona äger rum två veckor efter helgens tävlingar.

Relaterade artiklar

Close