IshockeyMalmö RedhawksNyheter

Mer Malmö över Redhawks matchtröja

Nyss presenterades Malmö Redhawks nya matchtröja. Den får ett helt nytt utseende, där de klassiska revärerna ersätts av en väldigt tydlig koppling till Malmö stad – en matchtröja som tydligt visar var Malmö Redhawks kommer ifrån. En detalj som fortfarande finns på matchtröjan – i ett större utsnitt än tidigare – är den skånska flaggan. Den tillsammans med stadens silhuett ger en tydlig lokal förankring.

Nederdelen av tröjan pryds vackert av Öresundsbron, Hyllie Vattentorn, Malmö Arena, Emporia, Malmö Live samt Turning Torso. Den nya matchtröjan kommer inte enbart att bäras av representationslaget i SHL utan även av damlaget och samtliga junior- och ungdomslag. Således byter Malmö Redhawks matchtröja rakt igenom hela klubben.

– Denna förändring är stor och ett steg i den riktning vi vill gå i Malmö Redhawks. Att vi är först med denna typ av design, att vi får in lokala kopplingar med stadens och närområdets landmärken, gör det extra tydligt att Malmö Redhawks är stadens och regionens hockeylag, säger Malmö Redhawks VD, Patrik Sylvegård.
Kommentarer från staden och dess näringsliv:
– Det är ett lovvärt initiativ av föreningen, att vilja profilera Malmö som idrottsstad, säger Frida Trollmyr (S), fritidskommunalråd.

unnamed-1

– Många av stadens föreningar känner stark samhörighet med sin stad och det är positivt att Redhawks vill synliggöra Malmö på det här viset, säger Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), kommunstyrelsens ordförande.

– Redhawks nya tröja är verkligen snygg! Malmö Redhawks har, precis som vi på Emporia, ett hjärta för Malmö och för regionen och de har hittat ett innovativt sätt att visa sin kärlek till staden i en subtil hyllning. Vi är enormt stolta att vara en av de utvalda landmärkena som får pryda Redhawks nya tröja och vill fortsätta att erbjuda människor i regionen fantastiska upplevelser – ytterligare en sak vi delar med vårt favoritlag Malmö Redhawks, säger Anders Börgdal, Deputy Center Manager på Emporia.

– Vi är glada över att Malmö Redhawks valt Malmö Arena som en del i den nya matchtröjans Malmö-silhuett. Tillsammans med övriga Malmö- och Öresundslandmärken supportar vi stolt Öresundsregionens bästa ishockeylag, säger Karin Mårtensson, vd Malmö Arena.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close