HandbollNyheter

Eslöv utmanade Sävehof – i 35 minuter…

I en dryg halvlek spelade Eslöv helt jämnt mot IK Sävehof.
Till slut blev “Teamet” ändå utklassade med 14 bollar….
– Det sa bara pang, säger tränare Tomas Westerlund.

Team Eslöv pressade länge IK Sävehof på bortaplan.
En bit in i andra halvlek hade Eslöv fortfarande 13-13, men en stunds oskärpa senare kunde Partillelget på drygt fem minuter springa upp i 18-13. Plötsligt var nerven i matchen död.
Sävehof ångade på samtidigt som Eslöv körde fast helt. 22-15 med knappa kvarten kvar var naturligtvis ointagligt och till slut stannade det på hela 34-20.
– Det sa bara pang. Vi missade sex frilägen, de började kontra och plötsligt var vi chanslösa.
– Vi började spela 7-6-spel och fick utdelning inledningsvis, men i slutet av matchen föll vi ihop. Ändå blev de för stora siffror för att det ska spegla matchbilden, säger Westerlund.

Annars inledde Eslöv riktigt bra och ledde i omgångar i första halvlek – som Sävehof visserligen vann med 11-10. Ett varierat anfallsspel kombinerades med en fin målvaktsinsats från SHE-debutanten Fia Ertzinger. Även Sävehofs elva mål gjordes sju av Emma Ekenman Fernis, ungefär som i SM-finalen mot H65 i våras…
– Vi pratade innan matchen om att vi inte fick släppa Sävehof i början. Vi fick träff på dem. Fia var duktig i mål – och vi satte våra lägen. Sävehof trodde kanske att det skulle bli en enkel match.

I Team Eslöv blev Julia Bardis sexmålsskytt.
– Bardis drar ett stort lass, hon var den enda på nio meter som spelade i SHE fjor. Filippa Sarenbrandt var duktig i andra halvlek och för Fia Ertzinger var den en bra första halvlek med ett aggressivt frisvar. Men vi måste vara aggressiva i 60 minuter. Julia Sandell, Albana Arifi och Filippa behöver alla fler matcher för att komma in i tempot. Det kommer att bli bättre under hösten.

Christoffer Ekmark

170914 SŠvehofs Thess Kršnell under handbollsmatchen i SHE mellan SŠvehof och Team Eslšv den 14 september 2017 i Partille. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRN / Cop 89

170914 Eslšvs mŒlvakt Fia Ertzinger under handbollsmatchen i SHE mellan SŠvehof och Team Eslšv den 14 september 2017 i Partille. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRN / Cop 89
Fia Ertzinger svarade för en bra SHE-debut, trots Eslövs 34 insläppta.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close