HandbollNyheter

HK Björnen laddat: “Specialtaktik och kaffegök”

Sportsligt kan HK Björnen bli en gnutta bättre, som mittenlag i lägsta serien och spelarmässigt är det halvkris.
Lagkaptenen Micke Johansson är dock inte orolig.
– I Björnen spelar vi med hjärta och på fredagskvällar är det fest i Sjöbo – dit alla är bjudna.

Efter BW90:s konkurs är det ont om idrottsliga höjdpunkter i Sjöbo kommun. Faktum är att det är division fyra-klubben i handboll, HK Björnen, som är det största publiklaget. Kultklubben står inför en ny säsong med ett lag mindre – men med fredagskvällarna inbokade

Den 29:e september är det hemmapremiär mot IK Sund.
Hur mycket har ni tappat på spelarfronten?
Måns Persson blev tränare i Tomelilla och fick med sig Tonny Thelander, Robin Clausen och Harald Witting. Filip “Tofsen” Olsson har gått till Svedala och Albert Fjellström har börjat studera, säger Micke Johansson.
Får ni ihop lag till det här året?
– Vi har fått in ett par gubbar, tror jag… Det är fortfarande en del lösa trådar med några dagar kvar till premiären. Bengt Mattsson, som gick till Eslöv i fjor, bildar målvaktspar med Andreas “Osten” Larsson. Alfred Andersson kommer från Tomelilla. Förra veckan var vi 10-12 stycken på träningen, men det är klart att förberedelserna hade kunnat vara bättre. Förra säsongen hade vi två division fyra-lag – nu blir det bara ett.

Det känns som att HK Björnen bara flyter bara med… Blir det aldrig någon rejäl satsning?
– Ekonomin finns inte – så vi får spela med hjärta.
– Men jag förstår frågan. Intresset är jättestort i Sjöbo med 300 personer en vanlig match. Det är kul att traditionen fortsätter. Resultaten inte det viktigaste.
Blir det fortsatt spel på fredagkvällar?
– Ja. Det är tradition, fredagar 19.30. Folk hinner hem – och kan käka innan eller efter match på Gondolen. Det händer inte så mycket annat i byn då.

Hur ser du på serien?
– Det ser intressant ut. Kuststadens HK ser spännande ut, Svedala satsar och Tomelilla har förstärkt. Dock har jag svårt att bedöma hur bra vi är jämfört med de andra lagen.
Årets taktik?
– Som alltid ska vi försöka spela vårt spel.
Vilket går ut på att passa dig och sedan löpa hem?
– Exakt. Det har varit våran specialtaktik i flera år. Men nu har vi vässat till den en gnutta. Ibland kommer jag att passa bollen vidare istället för att skjuta direkt.
Du var skadad en del i våras?
– Mmmm. Axeln fick en smäll i derbyt mot Tomelilla och blev sedan aldrig riktigt bra. Men är jag het igen.

Hur är det att spela i Färsingahallen?
– Grymt! 300 personer i ett häftigt publikhav. När vi har hemmamatch är det fredagsfest och alla är bjudna, folk har med sig trummor och kanske till och med någon insmugglad kaffegök. Det är alltid gratis entré.

Christoffer Ekmark

Relaterade artiklar

Back to top button
Close