FotbollNyheter

Ett år till för Blerim Mullici i Husie

Kontraktet är inte riktigt säkrat än för Husie IF i årets division 5-fotboll. Men idag blev det klart att Blerim Mullici ska träna laget även 2018.

– Jag tvekade inte. Det ska bli kul att fortsätta, säger Blerim Mullici.

Kontraktet är på ett år.

Blerim Mullici har gjort sig känd som en tränare som inte tvekar ett ögonblick att släppa fram unga spelare. Det tänker han fortsätta att göra.

– Om de är 13, 14 eller 25 år har ingen betydelse. Är man bra nog spelar man. Så blir det nästa år också och när det blir känt kommer duktiga unga spelare att tycka att det är en bra idé att spela för oss istället för att sitta på bänken i större klubbar.

I år har 14-årige Elias Olsson fått massvis med speltid.

– Elias är ett jättelöfte och många scouter är och tittar på honom. Men jag hoppas att han kan dra nytta av ytterligare en säsong med speltid hos oss. Division 5 är en fysisk serie med många rutinerade spelare. Det är inte lätt för en 14-åring, men han löser det hur bra som helst. Då ska han spela också, säger Blerim Mullici.

Med tre omgångar kvar att spela ligger Husie IF på sjunde plats i division 5 sydvästra sex poäng före AIF Barrikaden på nedåtkvalplats. På söndag möter man Bosnien Hercegovinas SK. Seger där och kontraktet är i princip klart.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close