FotbollNyheter

Genarps IF lyfte med bröderna Rrustemaj

Genarps IF är tillbaka i division 4. Seriesegern i femman säkrades redan tre omgångar före slut och en stor del i avancemanget har den spelande assisterande tränaren Liridon Rrustemaj.

Han har öst in mål och fram till dess att seriesegern säkrades med 3-0 mot tabelltvåan Janstorps AIF gjorde han 20 mål på 17 matcher.

Dessutom lockade han mitt i säsongen sin lillebror Besnik till Genarp. Båda har spelat i serier betydligt högre upp än division 5.

30-årige Liridon har lirat i MABI, Lunds BK, Prespa Birlik och Bunkeflo IF/LB07.

23-årige Besnik startade i MFF, blev ungdomsproffs i Blackburn Rovers och spelade sedan i Kalmar FF, Prespa Birlik och TuS Koblenz i Tyskland.

– Vår huvudtränare Magnus Jacobsson var på mig och tyckte att jag skulle övertala Besnik och när jag frågade honom tyckte Besnik att det var en bra idé att hitta glädjen i spelet igen och få igång kroppen med 90-minutersmatcher, säger Liridon Rrustemaj.

För egen del gillar han att målformen är kanske bättre än någonsin.

– Som bäst var jag nog i MABI i division 1 2008-09. Jag var yngre och i bättre form. Men man blir klokare som spelare med åren och frågan är om jag någonsin varit bättre på att göra mål än nu.

– Inför säsongen sa jag att jag skulle göra 20 mål. Jaja, tyckte nog många. Nu har jag gjort det och jag känner mig inte klar. Det är fortfarande några matcher kvar, betonar Liridon Rrustemaj.

Med uppflyttningen säkrad är det dock svårt att behålla skärpan. Vilket visade sig direkt. I matchen efter segern mot Janstorps AIF blev det stryk med 2-0 mot Torna Hällestads IF, som slåss för nytt kontrakt.

Inför säsongen sa Liridon Rrustemaj inte bara att han skulle göra 20 mål utan även att Genarps IF skulle gå upp i division 4.

– Laget hör hemma där. Jag var inte säker på att vi skulle vinna serien, men att vi skulle bli etta, tvåa eller trea. Och jag fick rätt. Hela laget ska hyllas dessutom. Det handlar absolut inte bara om mig och Besnik. Vi har många duktiga spelare i truppen, i alla lagdelar, och jag tror att vi redan nu är ett lag för en topp 5-placering i division 4.

Han hyllar dessutom klubben som sådan.

– Genarps IF är en trevlig klubb att vara i. Jag har spelat för många lag, men organisationen i Genarp håller verkligen hög klass. Allting, från styrelsen till ledarna är extremt proffsigt för att vara i division 5.

Om Besnik Rustemaj följer med upp i fyran återstår dock att se.

– Han vill ju tillbaka till toppfotbollen. Men vi får se…

Besnik stavar för övrigt efternamnet just så, med ett R.

– Mamma och Besnik har ett R, resten av familjen två, berättar Liridon Rrustemaj.

Ole Törner

Foto: Lola Nilsson

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close