H65HandbollNyheter

H65 Höör pensionerar Djapanovics 77:a

Inom många olika sporter, inte minst ishockeyn, pensioneras olika tröjnummer när en äkta trotjänare avslutar karriären.
I Höör har H65 pensionerat nummer 77 som tillhörde Jasmina Djapanovic.
– “Nina” har haft en enorm betydelse för klubben, säger H65:s ordförande Jan Hansson.

Innan SHE-premiären mot LUGI avtackade H65 Höör Jasmina Djapanovic. Hösten 2006 kom hon från Serbien till klubben som då spelade i division ett – och åkte ur. Det som var tänkt att bli ett tillfälligt gästspel varade dock i ett drygt årtionde.
– Djapanovic har varit med på hela resan. Från division två, till elitserien och SHE. Hon har tagit steget till landslaget, vunnit Europacupen och tagit SM-guld. Hon har varit en förebild för sina medspelare och en inspirationskälla för många ungdomsspelare, säger Hansson.

Numera hänger ett porträtt med Djapanovic i tröja 77 upphängd i hallen. Kommer det en ny spelare till H65 som vill ha 77 på ryggen kommer denna mötas med ett nekande grymt från Hansson.
– Jag visste inte om att klubben hade planerat det. Det känns fantastiskt, säger Nina själv.
Uppenbarligen har du betytt mycket för H65, men vad har klubben betytt för dig?
– Allt.
– H65 har fått mig att vilja stanna i Sverige, bosätta mig här och leva mitt liv här. Dan familjära stämningen i klubben är något speciellt och jag har som handbollsspelare utvecklats så mycket jag bara kunde. Jag har haft otroliga sportsliga upplevelser både i Sverige och ute i Europa och kommer att fortsätta följa klubben.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close