FotbollLB07Nyheter

LB07 ska ta nästa steg genom att lyfta assistenten

LB07 hittade nästa säsongs huvudtränare i de egna leden.

Det blir assisterande tränaren Otto Persson (bilden) som tar över efter Sven Sjunnesson. Till sin hjälp får han Benny Fehrlund från Södra Sandby IF, som tidigare tränat Borgeby.

Sven Sjunnesson ville ta steget tillbaka till utvecklingssidan och blir akademiansvarig.

Fast först ska den här säsongen fullföljas, med 2018 års huvudtränare som assistent till tränaren han ska ersätta.

– Som jag ser det ska det inte vara några som helst problem. Vi har tydliga roller och man kan säga att Sven varit något av en manager och jag skött mycket av träningen. Och båda brinner för att vi ska få till en bra avslutning på serien, säger Otto Persson.

– När Sven bestämt sig för att ta steget till akademin frågade jag honom vem som skulle ersätta? Ge jobbet till Otto, sa han direkt. Det här är en naturlig lösning som vi haft i tankarna länge, säger LB07:s klubbchef Johan Andersson.

– Vi har jobbat i fyra år med att sätta en spelidé, tänkt långsiktigt och Sven och Otto är lika i sin uppfattning om hur det ska gå till. Benny Fehrlund passar också bra in. Både han och Otto är lärare och Benny har vi haft ögonen på efter att ha mött hans lag under de senaste åren.

Otto Perssons kontrakt är på ett plus ett år, Benny Fehrlunds på ett år.

Sven Sjunnesson kommer inte att träna något av ungdomslagen utan koncentrera sig fullt ut på sin övergripande roll.

– Utveckla unga spelare är han väldigt bra på. Ska han vara akademiansvarig vilket både han och vi vill går det inte att kombinera med att träna ett lag, oavsett om det är A-laget i Allsvenskan eller något av de övriga lagen, betonar Johan Andersson.

Även om de står för samma fotboll och samarbetet har fungerat bra antyder Otto Persson att det kan bli ett något annorlunda LB07-spel när han får det fulla ansvaret.

– Vi ska vara spelförande, det ligger fast och det har vi visat att vi klarar i Allsvenskan! Men vi har kanske inte alltid utnyttjat möjligheterna vi haft till possession utan i vissa lägen varit lite för ivriga att gå framåt?

Han tycker heller inte att årets succé som nykomling med en sjätteplats efter 15 omgångar på sikt är någon maxkapacitet för LB07.

– Det är de tre främsta lagen vi varit underlägsna mot. Frånsett hemmaderbyt på Swedbank stadion då vi spelade jämnt mot FC Rosengård har vi inte varit nära i de matcherna. I övrigt har vi visat att vi kan prestera mot samtliga lag i alla matcher. Ett undantag finns det och det var bortamatchen mot Kvarnsveden, men där var det snarare Tabitha Chawingas unika individuella kvaliteter vi hade svårt att hantera.

– Vi har heller inte haft en säsong där allt bara flutit på. När den startade hade vi fyra anfallare i truppen. Ingen av dem är kvar. Det finns utrymme att bli ännu bättre, konstaterar Otto Persson.

Ole Törner

Foto: Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close