HandbollHandbollsbloggenNyheter

LUGI:s talangfabrik levererar igen

LUGI slog som väntat Karlskrona. Siffrorna stannade på 32-28.
I Lund noterade jag att en folkabuss E22-specialister från Blekinge överröstade hela LUGI:s samlade publik.
Ingen Magnus Wiberg på plats gjorde det allt lite tråkigare och Lundapubliken en fredagskväll är ju inte direkt en ravedeltagare på Ibiza.
Nåväl.
LUGI är charmigt att titta på. Med farbror Nemanja Milosevic och 20 år yngre junioren Karl Wallenius (matchens lirare i hemmalaget, sju mål idag) inne samtidigt i försvaret. Den senare kan redan nu antas vara klubbens nästa stora påläggskalv. Karl har haft Simon Jeppsson som idol – och ska nu spela på samma position (där han knappt fick speltid i fjor). Axnér har förklarat att han är nu var Jeppsson var vid samma ålder – men med bättre fysik.
Visst, Wallenius kan skjuta. Men insticken till linjen när försvararna rusar är inte dumma. Grabben verkar ha det mesta.

Samtidigt blir jag glad över att se Alfred Jönsson älga sig fram på genombrott mer självsäker än någonsin. Ibland skenar han som kapat godståg nedför en alpbrant så till den grad att akutmottagningens jourläkare är på helspänn.
Adam Tumba är en annan gosse som blir stadigt bättre – det känns nästan lika tryggt när han studsar in på sin kant som när Hampus Jildenbäck gör det.

Simon Jeppsson hit eller dit.
Det är LUGI-laget kan bli ännu bättre än fjorårets när kalvarna växt till sig ordentligt – speciellt i försvarsspelet.

***

IFK Kristianstad spelar sin första Champions league-match för säsongen under lördagen.
Och en av de viktigaste.
Ska man nu lyckas ta sig vidare från gruppen har man knappast råd att tappa poäng här. En smakstart i Handbollsligan – följt av en smakstart i Champions League?

***

Kristianstad Handboll vann som väntat sin SHE-premiär mot ett Önnered (21-18) som faktiskt var bättre än jag trodde.
Men det gick ohyggligt trögt i inledningen med mängder av tekniska fel. Lucie Satrapova i kassen räddade hemmalaget från en mardrömsstart – KHK släppte bara in tre mål de första 20 minuterna.
Återigen fick Asli Iskit (åtta mål) ta ett stort ansvar. För stort för att det ska hålla i längden väl?
KHK kommer säkert att dryga ut sin trupp, men det är ingen panik. Man har hela vägen fram till februari på sig – men en skada eller två under hösten kan tvinga Ravhed & Co att agera betydligt tidigare.

***

På tal om Europacupspel 1.
Det står nu klart att H65 Höör går in i den tredje rundan i EHF-cupen. Vilket motstånd som väntar där är ytterst oklart.
Får H65 “rätt” lott och går vidare från det dubbelmötet väntar gruppspel med sammanlagt fyra lag. Precis som Sävehof gjorde förra säsongen – och misslyckades att gå vidare till kvartsfinal.
I kväll får förresten H65 också en egen gatsten under kulturnatten i Höör.

***

På tal om Europacupspel 2.
LUGI tar sig under lördag/söndag an Mingechavir i Azerbajdzjan i EHF-cupens första runda.
Efter en sur derbytorsk mot H65 har de haft en helvetesresa, eventuell magsjuka och träning i en 35-gradig hall. Perfekt teambuilding alltså. När Svenne-företag spelar bowling och har skattjakt drar LUGI till “månen” och får en upplevelse värd namnet.
När de kommer hem ska de sedan försöka ladda upp för ett nytt Skånederby, mot Kristianstad under torsdagen. Snacka om svettig säsongsinledning.
Och rolig!

Relaterade artiklar

Back to top button
Close