FotbollMalmö FFNyheter

Rasmus Bengtsson kan få starta mot Hammarby

Senast Rasmus Bengtsson startade i MFF var i hemmamatchen mot Sirius den 15 juli. Nu kan det vara dags igen på söndag mot Hammarby.

I alla fall såg det ut så på dagens träning där MFF konsekvent körde med honom i backlinjen och Franz Brorsson fick nöja sig med spel i B-uppställningen.

– Jag känner mig bra. Får jag chansen är jag redo, konstaterar Rasmus Bengtsson och tror inte att bristen på matchträning ska vara något hinder.

– Om jag varit 20-21 år hade det nog varit värre. Jag hoppas och tror att jag har den nödvändiga rutinen i kroppen för att gå in även om det inte blivit så många matcher på ett tag. Jag känner mig dessutom stark i både kropp och huvud. Spelmässigt har jag känt mig bra en lång tid, men det gäller att bli säker på sin fysiska status också efter ett långt skadeuppehåll.

I U21-serien har Rasmus Bengtson en nästan 90-minutersmatch i benen. Den spelades dock redan den 1 augusti mot BK Häcken på Hyllie IP. Ett par dagar tidigare spelade han en kvart i vänskapsmatchen mot Lokomotiv Zagreb. Mot Sirius i Allsvenskan blev han utbytt i den 64:e minuten vid ställningen 3-1. Efter det tappade MFF till 3-3. Han hoppade dessutom in i 6-0-segern hemma mot Kalmar FF och i den senaste omgången mot Örebro SK.

– Rasmus har sett väldigt bra ut på träningarna så det fanns vissa funderingar på att sätta in honom från start redan i Örebro. Än är jag inte klar med startelvan, men visst är Rasmus ett alternativ, säger MFF-tränaren Magnus Pehrsson.

Det kan även bli en startplats för Carlos Strandberg. I de olika startelvealternativ som testades spelade han tillsammans med Kingsley Sarfo och Alexander Jeremejeff. Markus Rosenberg stod över även den här träningen.

– Vi valde att hålla honom inne idag också eftersom vi inte tyckte att han såg helt återhämtad ut. Det är inte något specifikt utan mer ett allmänt tillstånd, säger MFF:s fysioteraput Alexander Nilsson.

Mot slutet av träningen gick Behrang Safari av efter att ha fått ont i ländryggen.

– Han kände av lite där och klok som han är steg han av. Det var en ren säkerhetsåtgärd och han vet att det är kort tid till matchen. Därför avbröt vi direkt. Vi räknar med att både han och Markus kör för fullt imorgon, säger Alexander Nilsson.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close