FotbollMalmö FFNyheter

Två MFF-år till för Jens Fjellström

Det var inte bara en hel hög spelarkontrakt som gick ut i MFF. Assisterande tränaren Jens Fjellström hade också bara ett avtal som gällde över 2017. Nu är det problemet åtgärdat

MFF och Jens Fjellström har gjort klart med ett nytt kontrakt som gäller till och med säsongen 2019.

_ Daniel Andersson och jag pratade för några månader sedan och redan då sa vi att det där löser sig nog. Så det har varit rätt lugnt. Nu är allt klart och jag är är väldigt glad över att få fortsätta att jobba i Sveriges bästa lag med de bästa spelarna, säger Jens Fjellström.

Var det inte lockande att gå tillbaka till det ljuva livet på C More?

_ Alltså C More är fint och att jobba i TV, det är fint. Det är roligt. Men det här är roligare. Jag tvekade aldrig.

Blir det några förändringar i dina arbetsuppgifter?

_ Nej, egentligen inte. Arbetsbeskrivningen ser ut som den gjort tidigare, att assistera och vara med på träningarna i så stor utsträckning som möjligt och sedan fortsätta jobba med analys och sportdata som förhoppningsvis kan hjälpa oss att bli ännu bättre.

Utöver det kommer Jens Fjellström att under hösten och våren att genomgå tränarutbildningen CBA Elit.

_ Jens har tillfört väldigt mycket till ledargruppen, framförallt på det analytiska planet. Dels genom att analysera motståndare men även våra egna prestationer, både som lag och individuellt. Han har en skarp fotbollshjärna och är skicklig på att förmedla sina tankar på ett tydligt sätt, säger Malmö FF:s sportchef Daniel Andersson i ett pressmeddelande.

Tidigare under hösten har MFF förlängt kontraktet med den andre assisterande tränaren Olof Persson. Det avtalet gäller ända fram till den 31 december 2022. Huvudtränaren Magnus Pehrsson är tillsvidareanställd, precis som varit fallet med alla MFF-tränare sedan Rikard Norling.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close