HandbollHandbollsbloggenHK MalmöIFK KristianstadLUGINyheter

Kostbara tapp i Europacuperna

IFK Kristianstad spelade nyckelmatch i Champions League och var mer eller mindre tvungna att vinna.
Men fick bara oavgjort i en dramatisk match (som jag följde via Kristianstadsbladets liverapportering från en parkering i Stångby).

Resultatmässigt var det möjligtvis acceptabelt.
Målvaktsspelet var det inte.
Med Kappelin out och all press på Leo Larsson sket det sig helt. I kölvattnet fanns bara junioren Gustaf Banke (18 år) och sportchefen Jesper Larsson (!).
Visst, det är tidigt att komma med domedagsprofetior efter en omgång, men Kappelins skada kan kosta ett avancemang i Champions League.

Publiksiffran: 4040.
Antal journalister i pressrummet: 1 (enligt Robin Nilsson på Bladet).
Champions League i handboll (Europacuper generellt) har fortsatt låg status. Men när IFK möter LUGI nästa vecka kommer det vara fullt igen.

Varför bara en enda ynka reporter?
Bristande resurser hos tidningarna. Bara att vänja er. Det kommer bara bli mindre – rent generellt Förhoppningsvis inte mindre än en dock.

EHF:s arbete med Champions League-varumärket har kritiserats hårt. Väldigt hårt.
Onekligen har de en bit kvar i sitt arbete. Kanske, bara kanske, hade det kunnat vara nyttigare med en centralorganisation som lade fokus på att sälja in sporten och hjälpa klubbarna – istället för att leka administrations-VM och dela ut böter som en provisionsavlönad parkeringsvakt för absurda detaljer.
Jag har fått p-bot för att min p-skiva i bilen var upp-och-ner. EHF är betydligt mer nitiska.

***

LUGI fick bara 24-24 borta mot Mingechavir i Azerbajdzjan. Julia Olsson är sjuk och resten av laget förmodligen en gnutta slitet efter den långa resan som inleddes direkt efter Höör-torsken i onsdags.
Returen spelas redan under söndagen.
Jag: Löser ni uppgiften?
Dragan Brljevic: Om vi tar bort mellanmjölken.
Låt oss tolka det som ett ja.

Lyckas LUGI ta sig vidare till EHF-cupens andra omgång väntar alltså danska Viborg (som vann cupen 2014).
I Viborg spelar svenskorna Carin Strömberg och Hanna Daglund och skulle LUGI ta sig vidare till den tredje omgången (som H65 är klara för) vore det en sensation.

***

På tal om EHF-cupen så går HK Malmö in i den andra omgången om tre veckor. Motståndare blev turkiska Beykoz BLD SK. De senare förlorade bortamatchen mot ett lag från Kosovo med åtta bollar – men vände på hemmaplan med tolvmålsseger. Klarar Malmö sig helskinnade från bortamötet borde de ha fina chanser att säkra avancemang på hemmaplan.
Den turkiska ligan startar förresten ikväll.

LUGI glider in i den tredje omgången i EHF-cupen. Den sista omgången innan gruppspelet.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close