FotbollMalmö FFNyheter

Magnus Pehrsson: Bengtsson har nog en dimension till

Mycket talar fortfarande för att Rasmus Bengtsson startar för MFF i matchen mot Hammarby

Visserligen ger Magnus Pehrsson – som vanligt – inte någon startelva. Men det är ingen tvekan om att Bengtsson nu på ett helt annat sätt än tidigare är med i konkurrensen.

– Om jag jämför Rasmus med våra andra mittbackar så har han nog en dimension till offensivt. Han har ännu lite mer lugn och ännu lite fler lösningar helt naturligt. Sedan tycker jag att vi nått en rätt okej lösning med det vi jobbat med. Men Rasmus kan nog styra spelet ännu bättre än vad dom som spelat hittills gjort, säger Magnus Pehrsson.

– Det är en del i pusslet. Sedan är det klart att han har en massa viktig erfarenhet försvarsmässigt och i positionsspelet, duellspelet och så vidare. Om han spelar är det främst de egenskaperna jag tror skulle kunna göra oss bättre. Vi har ju vetat om det här hela tiden, men samtidigt har vi haft en spelare som för en månad sedan och två månader sedan inte var återställd efter en väldigt allvarlig skada. Där har vi försökt hitta rätt samtidigt som det mittbackspar vi haft ändå varit det vi byggt på hela året.

Har ni varit för försiktiga med att plocka in honom i laget?

– Nej, det tycker jag inte. Han var ju med innan uppehållet mot Sirius, men då fanns det också en sjukdomshistoria och då var det mer det som gjorde mig osäker på var han stod egentligen för han missade ju AFC på grund av sjukdom och var inte helt återställd mot Trollhättan. Sedan kändes det som att det var bästa att jobba vidare med samma trupp. Då blev han lite diskad på grund av det där.

För hans start mot Sirius var väl egentligen bra?

– Han spelade ju 60 minuter där och tog i princip ut sig själv efter dem. Även om vi gjorde det koordinerat var han inte 100 där. Så det var först nu när vi mötte Örebro som jag och han i våra samtal hade målbilden att han konkurrerade på allvar. För det är klart att jag vill ha en mittback som om jag startar honom kan känna är en 90-minutersspelare. Jag vill inte ha ett kalkylerat byte efter 60-70 minuter för att han är rädd om sitt knä eller att skaderisken är för stor. Och det är fel position att ha ett sådant byte på.

Är han med i konkurrensen fullt ut nu?

– Det hade han varit redan sista veckan före uppehållet om han inte blivit sjuk. Sista två-tre veckorna har vi gemensamt sagt att nu är han färdig och jag tycker att vi gått i samma takt. Som spelare vill man förstås alltid spela och han tycker kanske att han borde spelat redan mot IFK Göteborg. Men då tyckte jag att han varit sjuk i fem dagar och inte var kvalificerad. Så i två-tre veckor har han tyckt att han varit klar och jag har gjort andra val. Innan dess upplevde jag det dock som att vi var helt samsnackade om att det var bäst att vänta.

– Nu är det väldigt roligt att han inte längre är osäker på sitt knä. Tyvärr har jag ju liknande erfarenheter från exakt samma skada. Jag tvingades sluta på grund av den och felet jag gjorde var att jag pushade för hårt och inte hade någon som stoppade mig. Här i MFF har Rasmus haft det plus att han ar lite äldre och mer erfaren än jag var när skadan kom. Därför har han fått ta stegen framåt själv och hela den här omgivningen är förklaringen till att vi är där vi är idag att han har en potential att ha en karriär några år till. Om vi tryckt på för hårt hade han kanske också fått ett eller ett par bakslag och då hade han kanske också valt att sluta, som jag gjorde, säger Magnus Pehrsson.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close