skanesport_desktop-panorama-1

FotbollMalmö FFNyheter

MFF U17 tog tillbaka slutspelsplatsen

MFF vann med 5-2 över Örebro SK och fick hjälp av IFK Norrköping att ta tillbaka andraplatsen i tabellen som ger SM-slutspel.

IFK Norrköping lyckades nämligen kvittera till 2-2 mot Helsingborgs IF i den 89:e minuten. En poäng till HIF och tre till MFF innebar att MFF nu är en poäng före när båda lagen har fyra matcher kvar att spela.

Förstaplatsen har Elfsborg i praktiken redan säkrat.

– Jag sa visserligen att IFK Norrköping nog var den svåraste matchen HIF hade kvar, men trodde ändå att de skulle klara det. HIF är ett bra kontringslag och det är stora ytor på planen i Norrköping. Bara att tacka, säger MFF-tränaren Robin Asterhed.

Patriot Sejdiu gjorde tre av MFF-målen, 1-1, 3-1 och 4-1. Tim Prica (bilden, Foto: Bildbyrån), som ersatte Granit Rushiti, satte dit de två övriga.

– Patriot var väldigt bra, inte bara för målen.

MFF startade med följande elva spelare:

Erik Lindblom – Albin Sundgren, Johan Rapp, Linus Borgström, Yahya Kalley – Gustaf Winroth, Yasin El Harrab – Jesper Dickman – Patriot Sejdiu, Tim Prica, Leo Cariboni Killander.

Eftersom U16 spelar på söndagen gjorde MFF ett par tidiga byten. Hamid Abdulla ersatte Jesper Dickman redan i den 40:e minuten och Granit Rushiti och Simon Hagström fick också mycket speltid. Rushiti hann till och med dra på sig två varningar och fick rött kort tio minuter före slut.

I Örebro i våras vann MFF med 6-2.

– Siffermässigt ser det ut ungefär som samma matchutveckling, men jag tycker att vi gjorde en betydligt bättre match däruppe. Då kontrollerade vi matchen på ett annat vis. Idag gjorde vi ingen riktigt bra match egentligen, konstaterade Robin Asterhed.

MFF:s restprogram: Trelleborgs FF (borta), Jönköpings Södra (borta), Halmstads BK (hemma) och IF Elfsborg (borta). Tre bortamatcher av fyra och serieledaren i sista omgången. Det är fortfarande lång väg kvar till SM-slutspel

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close