InnebandyMalmö RedhawksNyheter

Rödhökarna flög i SHL-premiären

Det var SHL-premiär. Det var Skånederby. Det var över 9000 sålda biljetter. Det var helt enkelt upplagt för fest denna lördagseftermiddag i Malmö Arena.

Det var en händelserik inledning av den första perioden. Malmö skapade flest chanser men Rögles Bandyklubb (som speakern i Malmö Arena var noggrann med att benämna klubben vid) stack upp och skapade en del chanser. Resten av perioden tillhörde dock rödhökarna från Malmö. Efter att Malmö lyckats skapa ett väldigt tryck mot Rögles mål i slutet av perioden kom så även ett rättvist ledningsmål. Med 27 sekunder kvar på klockan lyckades Andy Miele styra in ett skott från Stefan Warg förbi SHL-debutanten Emil Kruse i Röglemålet.

– Det är alltid skönt att göra mål. Vi släpper lite på nerverna efter målet och sen var det bara att spela hockey, sade målskytten Andy Miele.

Målet videogranskades då Röglespelarna reagerat på att Miele skulle haft klubban för högt upp när han träffade pucken – det ansåg inte domarna och målet godkändes.

– Första 10–12 minuterna är det väl en jämn match. Jag tycker vi är aktiva i spelet och passningsspelet är ungefär där vi vill ha det vilket gör att vi kan komma in och skapa en del lägen i Malmös zon. Sista 4–5 minuterna i första är det i princip spel i vår zon hela tiden och de gör 1–0. Efter det lyckas vi inte alls komma upp i någon nivå, sade Rögles tränare Roger Hansson om den första perioden.

– Jag är ganska nöjd med vår prestation. Jag tycker att det såg lite nervöst ut i början. Vi snubblar och ramlar lite och tappar lite puckar vilket är fullt förståeligt. Vi har inte spelat match på ett tag. Det är premiär, det är derby och det är mycket folk, sade Redhawks tränare Peter Andersson om den första perioden.

Skottstatistiken efter den första perioden? 18–4 till Malmö.

Andra perioden var snarlik den första, både spelmässigt, chansmässigt och sett till mål. Till en början var det ganska jämnt spel med ett litet övertag för Malmö i inledningen. Sakta men säkert lyckades så Malmö koppla greppet även om den andra perioden och Rögle hade svårt att skapa chanser över huvud taget. Med 1 minut och 10 sekunder kvar på klockan av den andra perioden gjorde så Redhawks 2–0 genom den tidigare Röglespelaren Daniel Zaar (bilden) som pricksköt in pucken i Emil Kruses högra hörn.

– Jag får en perfekt passning från Tuukka (Mäntylä) och ser att målvakten fuskar lite på sin vänstersida och skjuter, sade Daniel Zaar om sitt mål efter matchen.

Även skottstatistiken talade för ett tydligt Redhawksövertag i den andra perioden. 13–5 i skott och Oscar Alsenfelt hade en lugn afton i Malmökassen.

Tidigt i den tredje perioden lyckades så Malmö punktera matchen. Jens Olsson slog in pucken i öppet mål efter att blivit frispelad av Nichlas Hardt. Festen var dock inte slut där för Redhawks. 4–0 kom genom Robin Alvarez med 9:47 kvar att spela och med 6:19 kvar kunde så Carl-Johan Lerby sätta dit slutresultatet, 5–0 till Malmö.

– När vi fick lite ordning och reda på sakerna växte vi in i matchen. Efter 1–0-målet är jag jättenöjd med vår prestation. Jag tror att vi är jobbiga att möta. Vi sätter bra press på Rögle och jag tycker att vi vårdar pucken stundtals väldigt bra i andra perioden och inte ger bort den i onödan. Jag tycket faktiskt de såg lite trötta ut i slutet och vi fick betalt retroaktivt. En stabil laginsats och kul att vi får hålla nollan. Vi är jätteglada, sade Peter Andersson efter matchen.

En spelare som är värd ett omnämnande i Rögle är SHL-debutanten Emil Kruse. Målvakten fick hela 42 skott riktade mot sig (jämfört Alsenfelt i Malmömålet som endast fick 16 skott mot sig). Rögles tränare var väldigt nöjd med hans insats efter matchen.

– Han (Kruse) är den som verkligen kommer upp och håller oss kvar i matchen och han håller ner siffrorna. Emil gör en jättebra SHL-debut, fantastiskt bra, sade Roger Hansson efter matchen.

Malmö vann matchen, helt rättvist, i överlägsen stil och visade prov på att de nog kan bli ett lag att räkna med även denna säsong.

Och nog blev det en fest till slut i Malmö Arena, om än bara för ett av Skånelagen.

Rasmus Hansson

Foto: Ludvig Thunman, Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close