FotbollLandskrona BoISNyheter

Blytung BoIS-seger borta mot Mjällby

It’s a two horses race.
Landskrona BoIS besegrade Mjällby på bortaplan och har därmed “bara” Utsiktens BK kvar att skaka av sig i jakten på Superettan.

Efter en jämn inledning där båda lagen skakat fram några enstaka halvchanser blixtra BoIS till som 8000-voltsål.
Efter en crossboll från zahui slog Olofsson ett inlägg längs marken in i straffområdet – där Sadat Karim drog till direkt. 0-1 smackade upp i nättaket.

Landskrona satt plötsligt i förarsätet, men matchbilden blev som oftast närde randiga spelar – Agim Sopis spelare hade klart mest boll och trillade runt för att skapa luckor. Omställningslaget Mjällby flyttade upp positionerna en gnutta. Bara för att bli straffade direkt. Återigen var Dennis Olofsson/Zahui inblandade i förarbetet i ett anfall som avslutades av Alexander Tkacz sedan Egbedi hoppat över bollen.
Landskrona BoIS nystade upp Mjällby hur enkelt som helst och 0-2 var ett faktum med knappa halvtimmen spelad.

Kanske gick det lite för enkelt?
Skåningarna var en gnutta passiva vid ett Mjällbyinkast, bjöd på ytor och kort senare kunde Mamudu Moro, tveklöst vassast i Mjällby, nicka in 1-2.
Viktigt, såklart, för Blekingelaget som verkligen behövde en seger för att haka på i jakten på främst en kvalplats – fem poäng efter Utsikten när matchen startade.

Med ledningen i ryggen kontrollerade Landskrona den andra halvleken. Laget hade även bra chanser att döda kampen vid två-tre tillfällen.
Med kvarten kvar övergick Mjällby till trebackslinje, satsade allt framåt – och bjöd på en del ytor på egen planhalva.
Mjällbys Moro fick med tio minuter kvar ett gyllene att kvittera. Helt fri med Ivo Vazgec gick skottet dock rakt ut i Östersjön.
När slutsignalen förkunnade att 1-2 blev slutresultatet slängde sig Agim Sopi på gräsmattan och gjorde “sälen” – ett bevis på hur tung den här segern var.

Förutsättningarna för Landskrona är följande:
21 poäng återstår att spela om. Med tio poäng ner till Mjällby torde minst en kvalplats vara säkrad. Enda hotet är således Utsiktens BK, fem poäng och 14 mål sämre. Dessutom spelar Landskrona BoIS hemma mot Utsikten den 15 oktober – det enda lag som för övrigt besegrat de svartvit-randiga denna säsong.

Återstående spelprogram:
BoIS-Ängelholm
Qviding-BoIS
Skövde BoIS
BoIS-Utsikten
Oskarshamn-BoIS
Oddevold-BoIS
Landskrona-Karlkrona

Christoffer Ekmark

Relaterade artiklar

Back to top button
Close