FotbollMalmö FFNyheter

Erdal Rakip: Jag trivs just nu i Malmö

Erdal Rakip var stor segerorganisatör när MFF slog Hammarby på hemmaplan med 4-0. Han gjorde två av MFF:s fyra mål och var bäst på plan. Efter matchen var han själv väldigt nöjd med kvällens insats.

– Det är en av de bästa (matcherna) jag gjort i MFF. Presspelet fungerade mycket bra idag och vi vann många dueller. Skönt att man är inblandad i två mål också, säger Rakip.

På frågan om MFF känt sig pressade senaste tiden då laget enbart tagit en poäng av nio möjliga svarar han följande:

– Njae. Vi har inte spelat bra så det är klart att det kommer lite press då Djurgården fortsätter att vinna. Idag gick vi ut och bevisade att vi ska vara där uppe. Vi ska leda serien och det var en fantastisk prestation idag från alla.

– Det är bara att fortsätta göra samma jobb som vi gör idag. Vi tar en match i taget och vi ska försöka vinna nu mot Östersund på bortaplan, berättar Rakip.

Till matchen mot Östersund är lagets, bortsett från idag då, kanske två viktigaste spelare borta. Både Markus Rosenberg och Anders Christiansen ådrog sig varningar mot Hammarby som gör att båda missar matchen i Norrland.

– Det kommer bli tufft, det är två viktiga spelare. Men vi har en stor trupp och det är bara att trycka dem som är utanför. Alla är sugna och har väntat på sin speltid. Det är bara att komma in och göra samma prestation som AC och Mackan gör, säger Rakip.

– Vi kom upp i samma nivå som vi brukar idag. De tre senaste matcherna har vi inte presterat som vi brukar. Idag gick vi ut och bevisade vad vi kan göra. Alla gör en riktigt bra match.

Idag spelade Erdal Rakip på MFF:s högerkant. Med tanke på att Anders Christiansen är avstängd lär det bli Erdal Rakip som ersätter dansken på den centrala mittfältspositionen mot Östersund.

– Vi får se hur Magnus (Pehrsson) tänker. Jag är redo i alla fall. Jag är spelklar och var man spelar får man se.

Erdal Rakip har fått spela väldigt mycket i år, men hans kontrakt går ut efter denna säsong. Själv håller han sig lugn över sin kontraktssituation.

– Tiden går men det är ingen stress. Agenten sköter det så sköter jag mitt på plan istället.

– Vi får se hur det blir. Jag trivs just nu i Malmö. Det är en fantastisk klubb och vi får se hur det blir i slutet av denna säsong, avslutar Rakip.

Rasmus Hansson

Foto: Ludvig Thunman, Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close