skanesport_desktop-panorama-1

FotbollLandskrona BoISNyheter

Issa Manglind tillbaka i BoIS

Issa Manglind är tillbaka i Landskrona BoIS.
Den här gången i en helt ny roll.

Den före detta elitspelaren i bland annat Trelleborgs FF och moderklubben Landskrona BoIS har hunnit bli 46 år gammal. Fotbollskarriären avslutades slutgiltigt för ett år sedan – då hälsenan drogs av i en division sex-match med BK Landora.

Tidigare har Issa varit spelare sportchef och styrelseledamot – nu blir han officiellt ungdomsansvarig på helt ideell basis.
Därmed lämnar han också jobbet som scout år AIK.
– Det här är min hemstad och min moderklubb som jag har en moralisk skyldighet att ge någonting tillbaka. Detta är ett sätt som jag dessutom ser väldigt mycket fram emot.
Vad kommer arbetet att innebära mer konkret?
– Först och främst handlar det om att sätta en struktur och få en inblick i hur det fungerar eller inte fungerar. De signaler jag fått tyder på att det är mycket som inte sköts och görs som när jag själv var spelare i klubben och gick hela vägen från knattelag till A-lag. Det är ett långsiktigt arbete som går ut på att stärka Landskrona BoIS varumärke. När jag skaffat mig en större överblick får vi se vilka handlingar det blir.
– BoIS ska vara en attraktiv klubb för ungdomar att komma till. Jag hoppas kunna bidra med ett stort nätverk med kontakter hos många föreningar. Skulle laget dessutom ta steget upp i superettan vore det såklart mycket betydelsefullt.

Maj 1999. Issa Manglind i Landskrona BoIS tröja. © BildbyrŒn - 23251
Maj 1999. Issa Manglind i Landskrona BoIS tröja.

Thomas Gustafsson är ordförande i fotbollsutskottet i Landskrona BoIS:
– Issa kommer med sin erfarenhet att bidra med ovärderlig kunskap som vi behöver för att ta klubben sportsligt in i framtiden och bli en talangfabrik, säger Gustafsson.
Issa Manglind tillträder under hösten.

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close