skanesport_desktop-panorama-1

FotbollMalmö FFNyheter

MFF körde över Hammarby

Malmö FF hade inte vunnit i Allsvenskan på tre omgångar i rad inför dagens match mot Hammarby, och nog märktes det tidigt i matchen att MFF-spelarna var sugna på att vända en negativ trend. Efter en intensiv och händelserik inledning av matchen lyckades MFF etablera tryck mot Hammarbys mål och skapade mängder av farliga målchanser. Hammarby stack upp och skapade enstaka slumpchanser, dock utan att vara riktigt farliga.

Utdelningen skulle komma för MFF:s del. I den 21:a minuten slog Markus Rosenberg ett inlägg till Jo Inge Berget, han i sin tur nickade ned bollen till en fristående Erdal Rakip som tryckte in bollen i nät. 1–0 till MFF och det var, minst sagt, rättvist. Efter ledningsmålet mattades matchen av något och MFF kunde gå in till halvtidsvilan med en välförtjänt ledning.

Det tog inte många minuter av den andra halvleken för MFF att utöka ledningen. För andra hemmamatchen i rad gjorde MFF ett hörnmål. Hörnan slogs av Anders Christiansen och Jo Inge Berget dök upp på första stolpen och kunde nicka in 2–0 till Malmö i den 49:e minuten.

I den 62:a minuten punkterade MFF matchen. Björn Paulsen i Hammarbys mittförsvar missbedömde en långboll som Markus Rosenberg snappade upp och ställdes fri mot Johan Wiland, ett friläge han missade men istället dök Erdal Rakip upp som gubben i lådan och tryckte in sitt andra mål för matchen. 3–0 till dem himmelsblå.

Festen var dock inte riktigt slut än för MFF:s del. I den 94:e minuten spelade Andreas Vindheim en passning emellan Hammarbys backlinje och Alexander Jeremejeff kom fri mot Johan Wiland. Jeremejeff gjorde inga misstag och placerade snyggt in 4–0 till MFF med matchens sista spark.

Spelarbetygen:

Johan Dahlin 3 – Svårt att ge annat betyg då han sällan i matchen sattes på några riktiga prov. Gjorde vad han skulle och kändes lugn och trygg. Svårt att vara annat än nöjd med Dahlins insats idag då han håller nollan.

Anton Tinnerholm 4 – Inledde matchen väldigt bra och kom med en väldig fart längs MFF:s högerkant. Mattades av något men gör en väldigt bra match. Mycket bra insats av Anton Tinnerholm!

Lasse Nielsen 3 – Inledningsvis väldigt bra i uppspelsfasen och hittade upp med en del bra bollar. Hade bra koll på Dibba matchen igenom. Vi är nöjda med Lasse.

Rasmus Bengtsson 5 – Gjorde blott sin andra allsvenska start denna säsong och endast sin fjärde match totalt. Såg väldigt stabil ut och det märktes inte att han spelat så lite i år som han gjort. Väldigt stabil och bra insats och satte inte många steg fel. Hade stenkoll på allt och alla. Världsklass på Bengtsson idag!

Behrang Safari 3 – Safari gjorde nog inga glädjeskutt över det skyfall utav bibliska mått som drog in över Malmö under dagen med tanke på hans kramphistorik. Såg något långsam ut i inledningen men repade sig väl och växte sig in i matchen. Vi är nöjda med Behrang.

Erdal Rakip (ut 66) 5 – Inledde något trevande men växte sakta men säkert in i matchen och blommade ut till matchens gigant. Gör två mål och är matchens behållning. Hade han gjort ett hattrick hade han kanske nått upp till Bosse Larsson-klass men han får nöja sig med världsklass idag. Världsklass!

Oscar Lewicki 3 – Lugn, säker, stabil, täcker stora ytor. Några få misstag men i övrigt en väldigt bra insats. Hade han inte slarvat lite med ett bolltapp till Pa Dibba som kunde startat ett farligt anfall hade han fått en 4:a. Vi är ändå nöjda med Lewicki!

Anders Christiansen (ut 85) 3 – Första matchen efter förlängningen av kontraktet. Är viktig för MFF:s anfallsspel och gör en bra insats utan att glänsa så som han brukar göra. Kunde varit en 4:a men varningen drar ner betyget något. Vi är dock nöjda med Anders Christiansens insats idag.

Jo Inge Berget 4 – Nybliven pappa i veckan och nog kunde man tro att hans sömnkrav skulle blivit påverkade utav att ha en nyfödd hemma. Icke, sa Jo Inge och gjorde både mål och assist. Mycket bra!

Markus Rosenberg 3 – Stark arbetsinsats och ett tag var han överallt på planen. Missade dock lite för många lägen för att få ett högre betyg. Vi är dock ändå nöjda med Mackans insats.

Carlos Strandberg (ut 73) 3 – Gjorde en stark arbetsinsats och var nog väldigt jobbig för försvararna att möta. Kom inte till jättemånga lägen men är nog inte alltför besviken på sin debut från start i MFF-tröjan. Vi är nöjda.

Inhopp:

Andreas Vindheim (in 66) 4 – Var finurlig på sin kant och låg bakom en del chanser framåt för MFF. Snygg assist i slutet till Jeremejeffs 4-0-mål.

Alexander Jeremejeff (in 73) 4 – Kom till fler lägen än Strandberg som han ersatte. Visade även prov på kyla vid 4-0. Mycket bra.

Mattias Svanberg (in 85) – Spelade för kort tid för att bedömas.

Snittbetyg: 3.65

Betygsystemet:
6: Bosse Larsson-klass.
5: Världsklass.
4: Mycket bra.
3: Vi är nöjda.
2: Njaaa…
1: Ålahueklass.
0: 031-klass.

Rasmus Hansson

Foto: Ludwig Thunman, Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close