FotbollMalmö FFNyheter

Mackan: Alla vill sitta i den båten vi sitter i

Malmö FF tog en viktig seger i kampen om guldet. Laget vann hemma mot Hammarby med 4–0 och lagkaptenen Markus Rosenberg var nöjd med lagets insats efter matchen.

– Precis det vi ville ha, ungefär det vi pratade om. Att få in en bra press, vinna bollen högt, mycket andrabollsspel, aggressivitet och hitta in bakom dem. Det gör vi väldigt många gånger. Även hitta in på mig när jag söker upp en av mittbackarna. Vi skapar otroligt mycket chanser och gör lite mål. Ungefär den matchbilden vi hade hoppats på, säger Rosenberg.

Markus Rosenberg hade en ny anfallspartner för dagen. Carlos Strandberg gjorde sin första allsvenska start för Malmö FF och nyförvärvets insats gladde MFF-kaptenen.

– Man hamnar ju med mer i spelet såklart. Det blir ju mer att jag får ta den rollen som Alex (Jeremejeff) hade förra matchen. Komma ner och vara den som är uppspelspunkten och att han (Strandberg) är mer djupledslöpare, han är ju otroligt snabb för att vara så stor. Han hamnar mer i boxen, jag kommer till många avslutsläge också i den positionen så idag passade vi väldigt bra, säger Rosenberg.

På onsdag spelar MFF i Allsvenskan igen. Då är det Östersund som står för motståndet på bortaplan, ett lag som nyligen spelat i Europa League. Det är också en match som Markus Rosenberg, och danske mittfältaren Anders Christiansen, missar på grund av avstängningar.

– Vi har en stark trupp. Östersund är en tuff match. De har ju mycket matcher i bagaget nu. Ska man möta dem någon gång i ett lämpligt läge så är det väl nu när de kommer från en gräsmatch och har haft en europamatch förra veckan. Man vet ju själv dem åren när vi var i Europa, det är slitsamt när du kommer i perioder där du aldrig får vila. Jag hoppas vi kan utnyttja det.

Inför dagens match hade Malmö FF endast tagit en poäng av nio möjliga på de tre senaste försöken. Efter att MFF lett serien med hela tretton poäng har avståndet sjunkit till sju poäng ner till Djurgården på andra plats. På frågan om det kan ha smugit in sig en viss trygghet och försiktighet i laget efter den stora ledning laget lyckades skaffa sig i tabellen svarar han så här:

– Det är självklart att det kan ha smugit sig in någonting. Det viktigaste nu var att vi pratade om det och att vi förändrade. Det gjorde vi idag och fick ut det vi ville ha. Sen kunde vi gjort ännu mer mål och det kunde varit ännu bättre spel. Just den här aggressiviteten där alla är påkopplade direkt från början och vi känner att vi tar tag i matchen, det är så vi vill spela och det är så vi har spelat hela året, berättar Rosenberg.

– Alla vill sitta i den båten vi sitter i. Vi leder med sju poäng och vi har sju omgångar kvar. Det är det vi ska fokusera på. Vi är ju så pass bra, det är därför vi är där vi är. Om vi fortsätter att leverera varje match som vi gör idag så kommer vi fortsätta ta poäng och då är det bara upp till oss. Självklart känner man en press bakifrån från de andra lagen, men jag tror mer man känner press att hitta tillbaka till det vi kan. Vi vet ju hur bra vi är. Men vi vet också hur dåligt vi presterade mot AFC och Örebro, säger Rosenberg.

Rasmus Hansson

Foto: Ludvig Thunman, Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close