FotbollMalmö FFNyheter

MFF på konstgräs efter regnet

Skyfallet som dränkte Malmö på söndagen innebär att MFF kommer att träna på konstgräs inför bortamatchen mot Östersunds FK.

Idag tränade spelarna som inte startade mot Hammarby på det nya konstgräset på plan 9. Där kommer även morgondagens matchförberedande pass att läggas.

– Vi kan inte använda vår vanliga träningsplan. Den är så blöt att maskinerna som klipper gräset inte kan köra på den. Men det är inget problem egentligen. Dagens pass var väldigt lätt och även imorgon kommer spelarna från Hammarbymatchen att ta det lugnt. Det mesta av det taktiska tar vi utanför planen vid genomgången, berättade assisterande tränaren Olof Persson, som höll i dagens pass.

Eventuellt kunde man gjort som vanligt och lagt dagen före match-träningen inne på Swedbank Stadion, men det planen kan också behöva vila. Gamla Malmö Stadion är också ett alternativ, men MFF valde konstgräset.

Eftersom MFF tidigare under året valt att inte byta underlag inför bortamatcherna på plast blir veckans träningar de första på konstgräs sedan försäsongen på Lindeborgs IP:

– Men det här konstgräset är helt nylagt och ett bra underlag, påpekade Olof Persson.

På tisdagen efter avresan till Östersund matchar MFF mot HIF i U21-serien. Om någon av A-truppspelarna ska stanna i Malmö och spela i den istället för att vara med i 18-mannatruppen som tas ut mot Östersunds FK är ännu inte bestämt.

– Än har vi inte stämt av hur alla känner sig efter söndagsmatchen. Det kan bli en eller två som kan vara tillgängliga i U21. Det avgör vi imorgon. Annars blir det ett U19-baserat lag, berättade Olof Persson.

Samuel Adrian, som var sjuk veckan som gick och varken var med på träningarna eller i truppen mot Hammarby, kan till exempel vara ett alternativ.

Det är heller inte avgjort var U21-matchen ska spelas. Den är schemalagd på Hyllie IP, men i den förra matchen fick man flytta till Malmö Stadion för att planen i Hyllie var vattensjuk.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close