FotbollNyheterTrelleborg FF

TFF tog chansen – tar in på BP

Efter Brommapojkarnas förlust mot Norrby under söndagen hade Trelleborgs FF chansen att blanda sig i striden om en direktplats till Allsvenskan. TFF tog chansen och Erik Andersson blev stor matchhjälte.

Trelleborgs FF fick en drömstart på toppmötet mot Östers IF i Superettan. De drygt tio tillresta TFF-supportrarna fick jubla redan efter en minuts spel då Erik Andersson (bilden) smällde till direkt på volley efter att Öster-försvaret misslyckats att rensa undan ett inlägg.

– Anton (Tideman) slår ett inlägg och bollen går upp i luften. Det var bara att klippa till den, sa målskytten Erik Andersson till C More i halvtidsintervjun.

Efter det tidiga ledningsmålet hade Trelleborg hyfsat bra kontroll på matchen under de första 20 minuterna. Efter den inledningen kom Öster runt på kanterna och till en del inläggslägen, dock inget som oroade Trelleborgsförsvaret som stod rätt och rensade undan varje gång. 0–1 i halvtid till Trelleborg.

Andra halvlek åtskilde sig inte den första nämnvärt. Trelleborg backade hem och hade bra koll på Öster som lyckas komma runt en del på kanterna. Egentligen var Öster bara riktigt farliga en gång i matchen. Månz Karlsson blev helt ren då han dök upp på bortre stolpen efter en frispark i den 49:e minuten, avslutet klockrent i stolpen.

Trelleborg lyckades hålla hela matchen ut efter det tidiga ledningsmålet och dagens lagkapten, Salif Camara-Jönsson, var nöjd med tre poäng efter matchen.

– Det satt hårt åt. Det var en tuff match. Vi kämpar och sliter men får inte till det idag. Samtidigt är det ett bra lag vi möter men ja, tre poäng är tre poäng sa han till C More efter matchen.

I och med dagens seger är det endast tre poäng upp till en andra plats, en plats som innebär allsvenskt spel 2018.

– Det är klart att vi tittar uppåt nu. Nu har vi nos på den (direktplatsen till Allsvenskan) och det är klart att vi vill med, sa Salif Camara-Jönsson till C More.

Noterbart från matchen är att Trelleborgs FF, hittills, är det enda laget som lyckats med bedriften att inte släppa in mål mot Östers IF i årets upplaga av Superettan.

I och med dagens seger har TFF fem poäng ner till Helsingborgs IF på fjärde plats och endast tre poäng upp till Brommapojkarna på andra plats. Med sex vinster och en oavgjord på de senaste sju matcherna är trelleborgarna nog sugna på mer än en kvalplats.

Nog sprider sig doften av Vångavallens grillspett, sakta men säkert, upp mot Allsvenskan 2018.

Rasmus Hansson

Foto: Petter Arvidsson, Bildyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close