FotbollMalmö FFNyheter

Inga spelare ska vara slitna i MFF

Med Markus Rosenberg och Anders ”AC” Christiansen avstängda och Magnus Wolf Eikrem samt Felipe Carvalho fortsatt skadade tog MFF-truppen i stort sett ut sig själv.

– Samuel Adrian spelade i U21. De andra 18 åker vi upp med, säger MFF-tränaren Magnus Pehrsson (bilden, Foto: Bildbyrån).

Det gjorde MFF redan direkt efter tisdagens träning. Med reguljärflyg och byte.

– Efter förlusten mot Vardar har det inte blivit utrymme för att chartra några plan. Men det är inga problem. Det handlar om ett snabbt och smidigt byte.

Med matchen mot Hammarby IF i benen har MFF haft korta och lätta träningar på måndagen och tisdagen. På det första passet deltog inga startspelare från söndagen och tisdagspasset var bara 37 minuter långt.

Några problem med slitna spelare ska det dock inte vara.

– Alla de 18 uttagna ska kunna spela i 90 minuter, som det känns nu.

Rasmus Bengtsson gjorde en kanoninsats mot Hammarby och höll i 90 minuter trots sparsamt matchande efter det långa skadeuppehållet. Han är beredd att starta igen, men erkänner att det tog emot lite mot slutet av matchen i söndags.

– I 75-80 minuter var det inga problem. Sista kvarten kände jag dock av det. Absolut inget i knäet, men fysiskt tog det emot lite.

Blev du själv överraskad över att det gick så bra i spelet?

– Nej, egentligen inte. Jag vet vad jag kan. Nu behöver jag matcher och speltid. Samtidigt är det tätt med söndag och onsdag och lite av en balansgång. Men jag är beredd om jag är uttagen och prioriteringen efter matchen har legat på återhämtning.

På den korta matchförberedande träningen såg det ut som om Alexander Jeremejeff var tillbaka i startelvan.

– Vi får se hur det blir, vi har tittat på lite olika konstellationer. Man måste tro på sig själv och som jag sagt i alla sammanhang tidigare så var vårsäsongen inte vad jag vill att den skulle vara i min prestation. Men nu har det känts bra och det var skönt att få göra målet mot Hammarby. Givetvis vill man göra mål och poäng som anfallare.

Dessutom var det nära att det blev fler mål på de 17 minuterna Jeremejeff fick på sig. Då stod den gamle lagkamraten Johan Wiland i vägen

– Han gjorde två riktigt bra räddningar. Den första vid stolpen och den andra när jag försökte skruva in den och han läste mig. Men det var skönt att jag fick sätta friläget på tilläggstiden. Johan kom ut rätt snabbt men det fanns en öppning vid första stolpen.

– Klart man blir besviken när det inte blir spel från start. Men vi har flera bra spelare och det är bara att gå in och försöka bidra så mycket som möjligt och hoppas motivera en start nästa gång istället, säger Alexander Jeremejeff.

Östersunds FK har bytt rejält i startelvan och i organisationen den senaste tiden.

_ I våras var de ganska inkörda på ett sätt med färre alternativ. Nu ändrar de mycket både mellan och under matcherna. Vi har förberett på det viset att våra spelare fått några enkla verktyg med sig, att gör de så gör vi så och gör de istället så gör vi så.

_ Sedan är det klart att grunden för oss för att prestera bra kommer ju ändå mest att handla om det som var bra mot Hammarby, det vill säga att vi var väldigt på, att vi löpte mycket, snackade mycket och att vi släppte loss lite mer både offensivt och defensivt, säger Magnus Pehrsson.

MFF-truppen mot Östersunds FK: Johan Dahlin, Fredrik Andersson, Rasmus Bengtsson, Franz Brorsson, Lasse Nielsen, Behrang Safari, Dennis Hadzikadunic, Andreas Vindheim, Anton Tinnerholm, Pavle Vagic, Jo Inge Berget, Oscar Lewicki, Erdal Rakip, Mattias Svanberg, Bonke Innocent, Alexander Jeremejeff, Kingsley Sarfo och Carlos Strandberg

Ole Törner

Relaterade artiklar

Back to top button
Close