HandbollNyheterYstads IF

Kim Andersson visade vägen för Ystad

Tabellåttan Ystads IF HF tog emot nästjumbon HK Aranäs ikväll i Handbollsligan för herrar. En match som skulle visa sig bli tämligen enkel för Ystadgänget och Kim Andersson visade vart skåpet ska stå.

Inledningen av matchen var svajig och inget av lagen lyckades koppla ett tydligt grepp. Båda lagen hade problem med att göra mål och det såg slarvigt ut framåt för båda lagen. Även om Ystad var det bättre laget lyckades laget aldrig dra ifrån Aranäs som stretade emot väl. Erik Pettersson i Aranäsmålet var en starkt bidragande orsak till att Ystad inte lyckades dra ifrån.

I halvtid stod det 14–12 till Ystad, något som Kim Andersson inte var nöjd med.

– Jag är inte nöjd. Vi leder med två bollar och har missat 8–10 hundraprocentiga chanser. Det känns sådär, sa Kim Andersson i halvtid till C More.

Efter halvtidsvilan skulle Ystad visa vilket lag som hade bäst dagsform. I början av andra halvlek kunde skåningarna dra ifrån. Ystad gjorde fyra mål i rad och drog ifrån till 20–14, ett försprång som skulle visa sig bli för stort för Aranäs.

Slutsiffrorna skrevs till 28–21 till Ystad, något som tränare Jerry Hallbäck hade blandade känslor inför.

– Vi gör ett bra försvarsjobb i 6–0 och klarar av att ställa om. Jag är inte nöjd med att vi bränner så mycket lägen, det kunde varit 10–12 bollar upp idag. Men så är det, vi får jobba på det.

– Vi spelar oss fram till många bra lägen och tycker att vi får bra träff på dem. Vi är ganska bra försvarsmässigt och i andra fortsätter vi med 6–0-försvaret och sätter bollarna lite bättre. Det är mycket som är bra i spelet, sa Ystads tränare Jerry Hallbäck till C More efter matchen.

Rutinerade Kim Andersson visade att gammal är äldst och blev bäste målskytt idag med sina nio mål för Ystad och blev utsedd till matchens spelare. Laget ligger nu fyra i tabellen med två vinster på tre matcher. I nästa match är det Skånederby då Ystad IF HF möter OV Helsingborg.

Rasmus Hansson

Foto: Christian Örnberg, Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close