MotorNyheter

William siktar på SM-guld

SM-guldet i sikte för William Nilsson när RallyX Nordic ska avgöras till helgen
På lördag ska RallyX Nordic avgöras och William Nilsson, som tidigare ledde mästerskapet, har inför avgörandet endast fyra poäng upp till SM-guldet.
– Kort sagt kommer jag inte spara på krafterna. Jag ska gå in stenhårt för titeln, så är det bara, säger Nilsson.

RallyX Nordic har nått sin slutdestination: Strängnäs. Den sista deltävlingen körs på lördag och skånske William Nilsson, som ligger tvåa i mästerskapet, har en solklart plan – gasa hem mästerskapsguldet.
– Jag vill alltid vinna tävlingar, och att stå högt upp på pallen i Strängnäs är ett mål. Men samtidigt… enskilda vinster är kortvariga. En mästerskapstitel skulle vara riktigt stort på sikt. Kort sagt kommer jag inte spara på krafterna. Jag ska gå in stenhårt för titeln, så är det bara, säger 17-åringen.
Det var under deltävlingen i Götene för två veckor sedan som mästerskapets yngste förare William Nilsson tappade ledningen. Men det är ingenting han ligger sömnlös över.
– Mitt fokus är inte alls på Götene längre, utan framåt. Det är alltid skönt att leda, men att jaga är en situation jag egentligen trivs bättre i. Man har inte samma press då, och jag känner ingen press alls utan vet att jag är snabb. Simon kommer få en hård match, sen får man se hur långt det räcker.

RallyX Nordic är ett rallycrossmästerskap och Supercar Lites har haft deltävlingar i både Sverige och Norge. Förutom en mästerskapstitel i potten kör förarna för SM-medaljer. I fjol knep Nilsson ett SM-brons, samt en sjätteplats i RallyX Nordic. 2017 har bjudit på ännu mer framgång och han har avslutat på pallen i alla tävlingar utom en.
– Den här säsongen har varit jäkligt bra och jämfört med i fjol har jag utvecklats väldigt mycket. Jag har alltid varit bra i det stora hela, men nu sitter även de små detaljerna. Min körning är mycket stabilare och jag kan nu vara snabb redan från början och hålla det genom tävlingen på ett annat sätt.
I Strängnäs ska fem månaders slit resultera i en mästerskapsvinnare. Och efter tidigare tävlingar och många tester på banan blir det ett bra utgångsläge för Tomelillapågen.
– Jag känner mig riktigt hemma på banan i Strängnäs och struntar i om det blir regn eller torrt. Det är en bana man måste vara väldigt försiktig på, ett litet misstag och du kan tappa väldigt mycket. Jag ska försöka använda min rutin på banan.

11-12 november körs den sista deltävlingen av RX2 International Series i Kapstaden, det blir även tävlingen som sätter punkt för Nilssons rallycrossäsong 2017.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close