FotbollMalmö FFNyheter

Dahlin blev poängräddare för MFF på övertid

Östersunds FK – Malmö FF benämndes som höstens match i C More-studion innan matchstart. Oxie-sonen, nu tillhörande Östersunds FK, Saman Ghoddos gick tidigare i veckan ut och skickade en pik till Malmö FF och påstod att Östersund var Sveriges bästa lag för tillfället, något MFF-spelarna nog gärna ville motbevisa.

Vårens match mellan lagen innehöll det mesta, tre röda kort, varav en idiottackling från Brorsson, fem mål och ett avgörande från Erdal Rakip i 94:e minuten. Höstens möte skulle inte bli mindre händelserikt…

MFF inledde bra de första fem minuterna och hade kontroll på matchen. Nästkommande 20 minuter skulle bli en svettig historia för Malmö. Östersund bet sig in i matchen och lyckades spela sig förbi MFF:s press och kom till en del chanser. Saman Ghoddos skapade en del farliga lägen och Jamie Hopcutt prickade stolpen efter inlägg av Ghoddos. MFF var illa ute men Johan Dahlin i MFF-målet stod emot.

I 25:e minuten blev Östersund något övermodiga i sitt egna passningsspel. Sarfo satte hög press på ÖFK:s planhalva och grävde fram bollen till Strandberg som satte fart mot kortlinjen. Han i sin tur slog bollen snett bakåt till Jeremejeff som snurrade ett varv och upp dök Erdal Rakip som slog bollen i nät. Rakips tredje mål på två matcher och 0–1 till MFF, ett resultat MFF:arna nog inte var alltför missnöjda med när laget gick in till halvtidsvilan.

Tre minuter in på andra halvlek blev Östersund tilldelade en straff. Lasse Nielsen fick bollen på armen efter att ha täckt ett inlägg. Brwa Nouri gjorde inga misstag och satte dit straffen, en straff som Johan Dahlin var väldigt nära att rädda. 1–1 i matchen efter 48 spelade minuter.

I den 66:e minuten gjorde Oscar Lewicki en viktig brytning utanför Östersunds straffområde, tog några steg framåt och skickade iväg ett stenhårt skott förbi Aly Keita i Östersundsmålet. 1–2 till MFF.

Slutskedet av matchen skulle bli, minst sagt, händelserika minuter. I den 90:e minuten drog Erdal Rakip på sig en frispark precis utanför eget straffområde. Ken Sema slog in efterföljande frispark via ribban och förbi Dahlin i MFF-målet. 2-2 i 91:a minuten.

I den 94:e minuten drog inbytte Rasmus Bengtsson på sig en straff efter att ha fällt Jamie Hopcutt som kom in i MFF:s straffområde med hög fart. Dahlin mot Hopcutt, igen! Den här gången skulle Dahlin gå vinnande ur striden och räddade Hopcutts straff efter att sträckt ut till sin fulla längd ner mot sin högra stolpe.

Matchen slutade 2–2 och Dahlin räddade en poäng åt Malmö. En poäng som kan visa sig bli väldigt viktig för MFF:s fortsatta säsong.

Spelarbetygen:

Johan Dahlin 5 – Var chanslös på Östersunds båda mål och gör en otroligt viktig räddning i slutet då han räddar en poäng till Malmö med sin straffräddning. Kan visa sig bli en otroligt viktig poäng för MFF:s del inför slutspurten. En vändning på övertid hade nog varit väldigt jobbigt för MFF.

Anton Tinnerholm 2 – En okej insats. Kunde varit ett högre betyg om han inte slarvat bort ett inlägg i slutskedet som gjorde att Östersund vände spelet och på efterföljande anfall blev det straff. Borde kanske gått ner mot hörnflaggan istället för att slå ett inlägg.

Lasse Nielsen 3 – Gjorde en bra match. Låg ofta rätt och läste spelet bra och lyckades tajma sina brytningar väl. Olyckligt att han orsakade en straff.

Franz Brorsson 2 – Ingen jättebra match idag från Franz. Märktes att han hade det rätt kämpigt mot kvicka Östersundsfötter. Hade dock lärt sig läxan från Örebromatchen och stod rätt på inläggen som kom in mot MFF:s straffområde.

Behrang Safari (K) 2 – Gjorde inga jättestora intryck idag. Hade det kämpigt men fick väldigt god hjälp av Berget som kom ned och agerade vänsterback under stora delar av matchen.

Kingsley Sarfo (ut 81) 3 – Finurlig och bra på att hålla boll vilket gjorde att MFF kunde komma upp med laget i första halvlek. Var även bra i presspelet vilket visade sig vid 0–1 målet.

Oscar Lewicki 4 – Han och Rakip hade det kämpigt inledningsvis när Östersund hade greppet om matchen. Blev ofta förbispelade av Östersund inledningsvis och låg inte rätt. Växte sig in i matchen och arbetade väldigt hårt. Täcker stora ytor på egen hand 1–2 målet är helt och hållet hans. Bryter boll själv och en distinkt vrist upp i målvaktens högra hörn.

Erdal Rakip 4 – Gjorde en väldigt bra match och hade han inte dragit på sig frisparken i slutskedet hade betyget kanske varit lite högre. Där blev han för het. Gjorde ett bra jobb och låg ofta rätt i försvarsspelet. Tredje målet på två matcher då han, återigen, dök upp som gubben i lådan och tryckte in bollen.

Jo Inge Berget 3 – Gick tidigare i veckan ut och sa att han gärna vill spela anfallare istället för mittfältare. Vad gjorde Magnus Pehrsson då? Satte honom som vänsterback istället. Gjorde ett hästjobb och hjälpte Safari under hela matchen. Hade nog inte en av sina roligare fotbollsaftnar, men ack så viktigt jobb!

Carlos Strandberg 2 – Inledde bra och visade prov på att han och Alexander Jeremejeff kan spela tillsammans. Gör ett bra jobb och är väldigt jobbig att möta. Bra uppspelspunkt och bra aktion vid 0–1 målet men det finns mer att hämta av Strandberg.

Alexander Jeremejeff (ut 60) 3 – Visade att han är i bra form och blev väldigt missnöjd när han blev utbytt. Var skarp och farlig när han vände upp med boll och var vältajmad i sitt passningsspel. Var en av anledningarna till att MFF ens skapade lägen i första halvlek. Snygg snurrfint vid 0–1 målet!

Inhopp:

Mattias Svanberg (in 60) 2 – Gjorde inga jätteintryck idag. Blev lite väl het i slutet när han slog en snabb frispark till Tinnerholm och på efterföljande anfall fick ÖFK straff. Där borde kanske Svanberg hållit i bollen och låtit laget komma upp. Å andra sidan, när han gick mot mål på övertid mot Djurgården var det ingen som klagade…

Rasmus Bengtsson (in 81) – Spelade för kort tid för att bedömas.

Snittbetyg: 2,69

Betygsystemet:
6: Bosse Larsson-klass.
5: Världsklass.
4: Mycket bra.
3: Vi är nöjda.
2: Njaaa…
1: Ålahueklass.
0: 031-klass.

Rasmus Hansson

Foto: Tobias Nykänen, Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close