Nyheter

Säsongsstart för ”nya” Malbas

Det blir en omstart i år.
Efter två år i Basketligan orkade Malbas inte hålla ut ekonomiskt utan valde att ta steget ned till den nya Superettan.

– Det kommer att bli tufft även denna säsong då vi spelar med ett väldigt ungt lag. Vi lyckades av olika skäl inte behålla så många av förra årets äldre spelare, så våra unga talangfulla spelare får nu chansen att visa vad de går för. Ambitionen för säsongen är att undvika nedflyttning och etablera sig som ett stabilt Superettanlaga, säger coach Rade Vojnovic.

Den nya Superettan är en nationell serie som består av tio lag, där fem lag har klara Basketligaambitioner: AIK, Djurgården, Köping, Alvik och Wetterbygden. Dessa lag har värvat utländska spelare och erfarna svenska spelare så att de skall kunna ta sig upp. På den undre halvan tippas resterande lag att befinna sig: Malbas, EOS, Trelleborg, LF Future och Högsbo.

Nyckelspelare: 
Unga löftet Kasper Hagberg, född 1998, får nu axla ett stort ansvar tillsammans med Stefan Alavuk och Bardhosh Kelmeni, även dessa födda 1998. De gick ut Malmö Basketgymnasium i våras och var med i truppen förra säsongen med sparsam speltid.

Nyförvärv:

Jermelle ”Speedy” Fraser, född 1987, amerikan från Bronx NYC, som kommit till Malbas i första hand som coach för Utvecklingslaget men som kommer att få en viktig roll i laget som en rutinerad spelfördelare. Har erfarenhet från spel i Europa i några mindre ligor.

Gustav Claesson, född 1997, Malbasprodukt som kommer tillbaka efter ett år i Helsingborg. Var med i det lag som vann Junior-SM 2016/17. Tuff insidespelare.

Dino Hasakovic, född 1997, Malbasprodukt som har haft ett års uppehåll, även med i det lag som vann Junior-SM 2016/17. Vass distansskytt.

– Sammantaget har vi i år en mycket intressant trupp att arbeta med. Unga och ambitiösa spelare med hög utvecklingspotential gör att vi ser fram emot en spännande säsong, säger Rade. 

Truppen:
Gerald Boakye, G, 1997, Malbas
Lukas Sjöström, G, 1998, Srbija
Speedy Fraser, G, 1987, USA
Kasper Hagberg, G, 1998, Malbas
Dino Hasakovic, SG, 1997, Malbas 
Luca Rosic, F, 1998, Malbas
Bardhosh Kelmeni, F. 1998, Malbas
Gustav Claesson, C, 1997, Malbas
Christoffer Eriksson, C , 1999, Ystad
Stefan Alavuk, F, 1998, Srbija
Sebastian Sjöberg, G, 2000, Kalmar
Robert Buzuk, F, 2000, Malbas

Relaterade artiklar

Back to top button
Close