FotbollLB07Nyheter

Division 3 ändrar inget i LB07:s policy

LB07:s herrlag är redan klart för spel i division 3 nästa år. Men avancemanget från division 4 ändrar inget i policyn från klubben. Spelarna kommer inte att få betalt, det blir en fortsatt satsning på de egna talangerna och man kommer inte att lämna Bunkeflo IP och flytta in matcherna till Limhamn.

– Det är jättekul att laget går upp. Men vi kommer inte att börja ge spelarna löner i division 3. Många klubbar gör det, i LB07 räknar vi dock med att det är andra värden som ska göra att man vill spela för oss, säger klubbchefen Johan Andersson (bilden, Foto: Bildbyrån).

– Vi satsar på att ge spelarna så goda förutsättningar som möjligt med bra tränare, goda träningsmöjligheter och spel i kvalificerade och resemässigt dyra serier i de äldre ungdomslagen. P17 och P16 gör det och nästa år kommer U19 också att göra det. Reskostnaderna kommer att öka rejält för herrlaget i division 3 också.

Betalar man inte spelarna minskar urvalet av nyförvärv rejält. LB07 kommer dessutom att prioritera att lyfta upp egna talanger i den redan ungdomligt betonade A-truppen.

– Talanger är det ingen brist på och vi hoppas kunna behålla spelarna vi redan har. Samma gäller ledarstaben. Det finns inget på papper än, men huvudspåret är att behålla Tommy Ringblom, Zlatan Azinovic och Jonas Öberg. Mikael Hinderoth, som hjälper mig mycket på herrsidan, håller på att jobba med de sakerna, säger Johan Andersson.

Att flytta matcherna för herrlaget från Bunkeflo IP och ha Limhamns IP som en gemensam hemmaarena för LB07 i Damallsvenskan och division 3 är det heller inte tal om.

– Vi vill att herrlaget ska spela kvar i Bunkeflo. Där har vi stolta traditioner just på herrsidan och det är vår borg, betonar Johan Andersson.

Det var där Bunkeflo IF lade grunden till marschen upp genom seriesystemet och spelade kval till Superettan mot Jönköpings Södra 2005. Året efter klarade man kvalet, då mot Assyriska, men den matchen spelades på Malmö IP. Det var också i Superettan laget låg när Bunkeflo IF och Limhamns IF gick samman och bildade LB07.

Nu är man på väg uppåt igen och topplatsen i årets division 4 sydvästra har tagits i stenhård konkurrens. FBK Balkan och Malmö City FC har till exempel satsat rejält.

– De har spelare som egentligen borde tillhört några divisioner högre upp. Att Daniel Jovanovic till exempel spelar i Balkan höjer nivån rejält. Han kunde säkert spelat i åtminstone division 1. Men vårt unga lag har klarat konkurrensen och gjort en mycket bra säsong, säger Johan Andersson.

Laget är även obesegrat mot de två främsta toppkonkurrenterna. Både mot Balkan och Malmö City har LB07 en uddamålsseger och en oavgjord match.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close