FotbollNyheter

Ebba Hed – Vittsjös landslagsspelare

Ebba Hed är Vittsjö GIK:s 17-årige mittfältare som slagit sig in i lagets startelva denna säsong. Utöver sin plats i allsvenska Vittsjös har hon även en plats i F-99 landslaget för Sverige. I framtiden hoppas hon kunna vara än mer involverad i Vittsjös A-lag, och kanske också en del av det svenska A-landslaget.  

Hon kom till Vittsjö från inför säsongen 2016 och gör nu sin andra säsong i Allsvenskan med laget. Debutåret i Allsvenskan resulterade i två matcher från start och elva inhopp. På de tretton matcher hon deltog lyckades hon göra två mål. Denna säsong har Ebba Hed varit mer bofast i laget och startat i de flesta av lagets matcher. Hittills gjort ett mål och två assist för Vittsjö som ligger i mitten av tabellen. En säsong som hon själv är ganska nöjd med.

– Jag tycker det har gått väldigt bra i år. Jag har fått mycket speltid och jag har utvecklats som spelare jämfört med förra säsongen, säger Ebba Hed.

I mitten av september spelade Sveriges F-99 landslag en fyrnationsturnering i Schweiz. Lagen som ställde upp var Sverige, Schweiz, Norge och Holland. Syftet med turneringen var att spela samman det svenska landslaget till stundande EM-kval som drar igång i mitten av oktober. En som nog hoppas på en plats i EM-kvalet är Ebba Hed. Hon var en av de uttagna till det svenska landslaget i fyrnationsturneringen. Själv var hon nöjd med sin prestation. Hon gjorde en match från start och kom in som inhoppare i två av matcherna. Trots att hon fick spela på en något ovan position jämfört med vad hon vanligtvis gör i klubblaget, var hon ändå tillfreds med sin insats.

– Jag tycker det gick ganska bra. Jag fick spela forward vilket jag inte gjort på ett tag. Det var lite ovant i början, men jag försökte ändå komma in i det mer och mer. Jag tycker ändå att det gick bra till slut.

Även om hon bara är 17 år gammal har hon klara och tydliga mål med vad hon vill få ut av sin fotbollskarriär i framtiden.

– Jag vill ta en etablerad plats i Allsvenskan och få en plats i A-landslaget, det är så jag känner just nu och sen efter det får jag se.

Var Hed kommer spela nästa säsong är ännu inte helt fastställt. Hon går fortfarande i skolan, något som inte är alltför lätt att kombinera med fotboll på allsvensk nivå.

– Just nu så lutar det väl åt att jag stannar i Vittsjö även nästa säsong eftersom jag fortfarande går i skolan. Det är ganska svårt att hålla på och byta skola och så. Men inget är fastställt till nästa säsong. Vi har inte riktigt pratat om nästa år ännu, avslutar Ebba Hed.

Rasmus Hansson

Foto: Daniel Eriksson, Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close