FotbollNyheter

Lilla Torg FF startar damlag

Nästa år kommer Malmöfotbollen att få ett nytt damlag. Det är Lilla Torg FF som tycker att tiden är mogen att steget och målsättningen är att debutera i division 4 redan den kommande säsongen.

– Vi har informerat Skånes Fotbollförbund om våra planer och det finns en plats till oss om vi får ihop det, säger Lilla Torgs ordförande Jonas Wiik.

Efter svåra ekonomiska problem där klubben balanserade på randen till konkurs för ett par år sedan har Lilla Torg FF byggt upp verksamheten och föreningen är numera skuldfri.

Antalet lag och spelare har ökat rejält och med 600 aktiva medlemmar har föreningen pojk- och ficklag i nästan alla åldrar. Men det saknas ett damseniorlag.

– Lilla Torg FF ska vara en komplett, jämställd förening. Då är det självklart att ha seniorverksamhet både på herr- och damsidan.

– Jag tror dessutom att det finns flera äldre spelare som tidigare varit i andra klubbar som gärna skulle vilja spela för oss. Vi finns på Mariedals IP mitt i stan. Ett par andra lag har lagt ner och många av de övriga finns i utkanten av stan. Det är lätt att ta sig till våra träningar om man bor centralt, säger Jonas Wiik.

Just att rekrytera spelare utifrån är viktigt för att planerna ska lyckas. I den egna nuvarande verksamheten finns det inte tillräckligt många spelare i rätt ålder för att köra igång ett damlag. Men Lilla Torg FF vill heller inte vänta på att de egna flicklagsspelarna ska kunna bilda ett damlag, istället vill man att det redan ska finnas som något de unga tjejerna ska ha att sikta mot och vilja spela i.

– Våra äldsta är födda 02, några är 03:or, men de flesta 04:or. Ska vi vänta in dem tar det kanske fyra år. Det  är bättre att köra igång nu, Vi tror att det ska fungera bra, betonar Jonas Wiik och berättar att det han ser som det största problemet är träningstiderna.

– Malmö stad behöver bli bättre på att serva klubbarna där. Vi behöver fler tider både på konstgräset och gräset på Mariedal. Sedan måste det går att diskutera ifall det är rätt att Limhamn Griffins och den amerikanska fotbollen ska ha ensamrätt på Hästhagens IP, som ju ligger nästan alldeles bredvid. De har så pass få matcher och träningar att gräset på Hästhagen är underutnyttjat. Synd! Där hade vi också gärna velat ha lite tider, konstaterar Lilla Torg FF-ordföranden.

Ett första test på hur långt framme Lilla Torg FF ligger i ambitionen att få igång ett damlag i seriespel redan nästa år kommer den 4 oktober. Då håller laget den första träningen. Den ska helst vara i alla fall hyfsat välbesökt.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close