HandbollLUGINyheter

LUGI-ras när Kristianstad skrällde

Ledning med 21-16 med tio minuter kvar.
Förlust med 22-23 när visslan ljöd.
– Det ska inte få hända, fräste lagkapten Olivia Löfqvist efter det märkliga Skånederbyt där Kristianstad avgick med segern.

LUGI har haft en tuff vecka.
Förlust mot H65 i premiären. Respass ur EHF-cupen efter en mastodontresa. Och nu andra raka SHE-förlusten.
Kristianstad däremot har fått en drömöppning på säsongen. Två raka segrar och ett nyförvärv i Nicolina Zadravec, kroatisk landslagsspelare.

Efter en jämn första halvlek gjorde LUGI ett som det verkade avgörande ryck i mitten av första halvlek. Efter 13-12 i paus forsade hemmalaget fram till 20-15. Ett rörligt och offensivt utgrupperat försvar som fungerade kombinerades med fantasifullt anfallsspel.
Med tio minuter kvar och 21-16 till LUGI tog Ulf Schefvert timeout.
– Efter det gick vi för att vinna och de försökte undvika att förlora. Där har du den stora skillnaden sista tio, men även sett innan det tyckte jag att vi var det bättre laget rent spelmässigt. Tjejerna gjorde det mesta rätt utan att sätta dit sina lägen, sa Schefvert.
Som matchade sin fixstjärna Asli Askit hårt. Turkiskan, som gav sig iväg på landslagssamling direkt efter matchen, bombade in fyra mål under upphämtningen. Det sista på straff med 42 sekunder kvar att spela. Visserligen blev hon utvisad i momentet efter det och LUGI fick chansen att kvittera i 6-5-spel, men körde fast igen.

Oliva Löfqvist, lagkapten i LUGI, suckade tunt:
– Jag vet inte hur många tekniska fel och skott i block vi har sista tio… Det funkar inte.
Ni har haft en jobbiga vecka med lite vila inför denna match. vad betydde det med tanke på att det var just sista sjättedelen som ni kollapasade?
– Jag tror inte att det har något med resa i att göra. Allt sitter i huvudet. Det ska inte hända på den här nivån.
Ni har fått tuff start nu – hur påverkar det truppen att få dessa motgångar till skillnad från i fjor.
– Vi får se, men jag tror inte att det spelar så stor roll. Vi får jobba hårdare på träningarna och nu är det två veckor till nästa match.
– Vi har nytt spel i år, fler som får ta ett nytt ansvar. Men det ska ändå inte gå till så här. Vi är ju ett bättre lag i 55 minuter. Det är så djävla tråkigt. I Höör förlorade vi på kontringar – som vi snackat om att undvika. Idag förlorade vi för att Iskit gjorde massa mål i slutet på matchen – som vi snackat om att vi skulle undvika…
En del av LUGI-spelarna vacklade in i omklädningsrummet med rödsprängda ögon.
– Det är inte ledsna tårar – bara förbannade tårar…

LUGI:s stjärnvärvning inför den här säsongen, Hannah Flodman, gjorde debut efter sin knäskada. Som många andra blandade hon och gav – men visade ruggiga genombrottsegenskaper av internationellt snitt.
– Jag känner fortfarande av knät, men förhoppningsvis är jag bättre till nästa match.
Tajmingen på nio meter?
– Det har tagit sin tid, jag har varit med två-tre träningar i laget. Det tar tid att komma in i det där.
Hur sur var dagens torsk?
– Det känns som att vi stressar iväg det och att det är därför vi tappade det.

Ulf Schefvert var såklart nöjd med att Kristianstad inlett säsongen på bästa tänkbara sätt.
Det var en tung skalp idag?
– Njae, var det…?
Ja, det skulle nog de flesta anse…
– Äsch. Jag är nöjd med att vi kämpar i 60 minuter och fick betalt. Iskit var bra och Louise Neiderström kom in i mål och gjorde flera viktiga räddningar. Nu har vi någonting bra att bygga vidare på.

Christoffer Ekmark

Relaterade artiklar

Back to top button
Close