FotbollNyheter

Lunnarps BK – tillbaka i fyran

Lunnarps BK:s herrar är tillbaka i division 4 i fotboll. Laget säkrade seriesegern i hemmamötet mot tabelltvåan Liga 06 och lagets tränare, Jimmie Andersson är nöjd med lagets säsong.

Säsongen 2016 trillade Lunnarps BK ur division 4 i fotboll. Sejouren i division 5 blev inte långvarig och laget vann division 5 östra i överlägsen stil då man säkrade seriesegern trots att det var två omgångar kvar att spela. Nu är laget klara för division 4 säsongen 2018, en nivå som Jimmie Andersson anser att klubben och laget hör hemma på.

– Det är fantastiskt roligt för klubben och alla inblandade. Alltid roligt att vinna en serie, oavsett vilken nivå det är på. Det var bara ”ner och vända”, vi hör hemma i fyran. När seriesegern stod klar var det mer en känsla av lättnad med tanke på att avståndet varit stort ganska länge, vid uppehållet i somras var det tio poäng, säger tränaren Jimmie Andersson

Vad säger du om säsongen 2017?

– Ett ord: Stabilt. 13 insläppta mål på 20 matcher. Har man den tryggheten och stabiliteten längst bak vågar man också släppa handbromsen framåt. Detta är en lagseger. Vi har duktiga spelare på alla positioner, inte bara en stark elva utan hela truppen på 20–22 spelare är stark. Det är en stabil lagseger helt enkelt.

Nästa säsong ska laget spela i division 4. Något som Jimmie Andersson tycker att klubben inte ska vara alltför försiktiga inför och vill att laget ska fortsätta på samma sätt som laget gjort i år.

– Förväntningarna på nästa säsong i division 4 är stora. Vi är nykomlingar så givetvis ska man vara ödmjuk inför uppgiften, men man vill inte bara upp för att kriga i 22 matcher och klara sig kvar med nöd och näppe. Man vill ju försöka visa det spelet som vi visat upp i år och det är bara att ta med sig. Vi är trygga i det spelet och vi vill försöka spela vårt eget spel som vi är duktiga på. Vi vill försöka gå in med en blandning av respektlöshet och ödmjukhet.

Laget tog över serieledningen i den tionde omgången och släppte sedan aldrig taget om ledningen i tabellen. Jimmie Andersson ser ljust på framtiden och säsongen 2018.

– Klubben har en jättebra grund att stå på. Här är en bra organisation i klubben och sedan är laget riktigt bra. Vi hade stått oss bra i fyran redan i år! Kan klubben behålla stommen i laget så ser det väldigt bra ut inför nästa säsong, avslutar Jimmie Andersson.

Rasmus Hansson
Foto: Lunnarps BK

Relaterade artiklar

Back to top button
Close