IK PanternIshockeyNyheter

Dyk däckade Timrå och sköt segern till Pantern

Första hemmasegern är fixad för Pantern. Men det tog tid och hängde på ett enda mål.

45,27 in på matchen mot Timrå hittade hittade Calle Åsell Sebastian Dyk (bilden, Foto: Bildbyrån) med en suverän passning och Dyk dunkade in 1-0. Fler mål blev det inte i matchen även om Robin Dahse fick ett gott läge när Timrå plockat ut målvakten. Dahses avslut prickade dock stolpen.

– Dennis Svensson jobbade fram pucken bra och fick ner den bakom mål till Calle som hörde att jag skrek att jag var helt ren. Han gjorde en jättebra passning och jag nöp till direkt och fick upp pucken i taket. Jättebra jobb av de två och så fick jag äran att trycka dit den, beskrev Sebastian Dyk målet som förlöste IK Pantern.

För det var Pantern som var det bättre laget. Men fortfarande märks det ingen större förbättring i effektiviteten som inte var på topp förra säsongen.

– Det var samma mot AIK i premiären, vi spelade bra och hade mycket chanser och om vi fått utdelning hade vi gjort betydligt fler mål både då och idag. Men kan vi bara få in lite skitmål kan vi nog få igång det allihopa.

– Vi är riktigt starka, uthålliga och har bra fart så vi sa hela tiden att vi skulle fortsätta spela som vi gjorde så kommer läget. Vi gick bort oss lite i början av de tredje perioden och fick ett par kontringar och ett stolpskott emot oss. De är lätt att bli frustrerad när utdelningen inte kommer, men vi hade ändå tålamodet och kände att det skulle gå vägen. Själv känner jag mig i bra form och vi har ett grymt lag som kan gå långt, konstaterade Sebastian Dyk, som låg kvar länge och blev hårt lindad inne i omklädningsrummet efter att ha fått en smäll mot slutet av matchen.

Den tonade han dock ner.

– Jag spelar på onsdag. Det kunde varit värre. Jag kunde varit gipsad också.

Tränaren Håkan Åhlund tyckte att insatsen mot Timrå var ett rejält lyft i jämförelse med 1-2 i premiären mot AIK.

– Alla fyra enheterna är betydligt bättre och mer på tå. Som vanligt höll vi en god arbetsmoral, men spelet över 60 minuter var mycket bättre än senast. Visst var det jämnt, men jag tyckte absolut att vi var starkare och hade en intensitet som gjorde att vi höll en bättre kvalitet än Timrå mot slutet. Och målet var ett klassmål.

Robin Jensen höll nollan i kassen och IK Pantern ser ut att ha hittat en ny duktig målvakt.

Den lilla men ytterst trogna IK Pantern-klacken genomförde en tyst protest de första tio minuterna av matchen. Aktionen var riktad mot planerna på att flytta klacken, men även mot att ledningen – eller åtminstone delar av den – börjar visa tendenser att tycka att pengar är det viktigaste. Att hjärta är större än pengar stod också på banderollen man vecklade ut.

img_2588

– Det ser ut som om vi får behålla vår plats i år. Fast det finns tankar på att använda sektionen där vi står till vip-gäster och sponsorer. I så fall skulle man flytta över oss till kortsidan där bortaklacken redan står. Det säger sig själv att det inte är en lyckad lösning att ha både hemma- och bortaklacken på samma kortsida. Det vill man dock inte lyssna på och faran finns fortfarande att man genomför flytten nästa säsong, förklarade Tony Kaladic i supporterklubben Black Panter.

– Vi har följt laget i tolv år och funnits med hela vägen. Det är inte rätt att bara skuffa undan oss och låta bli att lyssna. Därför gjorde vi den här protesten där vi var tysta de första tio minuterna. Förhoppningsvis gick budskapet med hjärta kontra pengar fram. De enda vi informerat i förväg om aktionen var spelarna så att de var förvarnade om att den inte var riktad mot dem, betonade han.

Ole Törner

Relaterade artiklar

Back to top button
Close