FotbollNyheter

Lunds BK i serieledning efter sen straff

Nu toppar Lunds BK tabellen i division 2-fotbollen. Det gör “Krubban” tack vare en sen straff mot IFK Hässleholm som Kristian Mjörnman säkert sköt i mål.

Straffen kom i 89:e minuten och fler mål blev det inte i matchen, varken före eller efter.

Givetvis ett hårt tryck på Mjörnman. Men tränaren Stefan Jansson var inte ett dugg orolig.

– Nej, min puls passerade knappast 60. Jag visste att Kristian skulle sätta den. Han är stensäker på straffar, det har han visat många gånger tidigare.

Stefan Jansson fick rätt. Och han och Lunds BK fick lite hjälp också när två av de värsta toppkonkurrenterna Hässleholms IF och KSF Prespa Birlik spelade 0-0 och stal poäng av varandra.

– Det är inget att hyckla om att vi drömt om och önskat just att de skulle tappa poäng. Nu får vi se hur det går mot Torns IF mot Österlen FF imorgon. Viktigast mot slutet är dock att göra sitt eget och det är inte alltid det lättaste när slutomgångarna kommer. Pressen på alla lagen ökar, betonar LBK-tränaren.

LBK fick klara sig utan ett par tunga pjäser. I målet fick 19-årige Tobias Kristensson (bilden, foto: Bildbyrån) ställa sig och laget fick dessutom klara sig utan nyckelspelaren Fredrik Karlsson i anfallet. Karlsson har haft ont i huvudet i veckan efter en smäll han fick senast mot Kvarnby IK och stod över av säkerhetsskäl.

– Hjärnskakningar och sådant ska man vara aktsam med. Fredrik testade ett par gånger i veckan, men när adrenalinet började pumpa fick han ont. Då var var självklart att vila honom. Men vi skapade mycket ändå och Tobias skötte sig bra i målet, berömde Stefan Jansson.

Straffen var för övrigt klar. Inhopparen David Sax blev fälld när han var på väg mot ett friläge och domaren Fredrik Rönning från Malmö tvekade inte. Dessutom blev IFK Hässleholms Patrick Osiako utvisad.

Bäst i Hässleholmslaget var målvakten Alexander Nilsson och med lite flyt kunde man fått med sig en viktig poäng från matchen. Inte bara för att det avgörande målet kom på en sen straff utan även för att laget prickade ribban i den första halvleken.

– Lite grann skillnaden mellan ett topplag och ett bottenlag. Är man som vi i ett momentum i toppen får man marginalerna med sig, påpekade Stefan Jansson.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close