FotbollMalmö FFNyheter

Lysande förstahalvlek säkrade segern för MFF U19

Matchen i juniorallsvenskan mellan MFF och Trelleborgs FF var i princip över redan efter den första halvleken. Då gick MFF loss till 3-0 och spelade stundtals lysande. Halvlek två slutade mållös, men segern var stabil.

– Vi spelade väldigt bra första 45. Då var det total dominans och riktigt, riktigt fint spel kombinerat med ett stort tålamod, berömde MFF-tränaren Roland Larsson.

– I den andra halvleken skapade vi två feta chanser till, bland annat hade vi en boll i ribban, men efter ett tag slog vi av lite och det blev mer kontrollerat.

Kevin Harletun (bilden, Foto: Bildbyrån) gjorde 1-0, Felix Konstandeliasz sköt 2-0 på en frispark som såg ut att toucha en TFF-spelare på vägen in i målet och Laorent Shabani fixade till 3-0 på ett friläge.

MFF ställde upp med Mathias Nilsson i målet, som därmed saknades på A-lagsträningen. I övrigt såg startelvan ut så här: Aron Mar Brynjarsson, Hugo Andersson, Noel Hansson, Joakim Sjöberg – Ahmed Chadi-Hadrous, Victor Kristiansson, Felix Konstandeliasz, Laorent Shabani – Max Olsson, Kevin Harletun.

Men en stabil ledning i ryggen bytte sedan MFF in fyra spelare. Martin Jönsson ersatte Hugo Andersson, Linus Borgström (född -01!) kom in istället för Aron Mar Brynjarsson, Jakob Andersson ersatte Ahmed Chadi-Hadrous och Samir Polozen bytte av Laorent Shabani. Det var bara andremålvakten Lamin Sarr som inte fick speltid.

– Laorent Shabani var riktigt bra i den första halvleken och Noel Hansson har spelat starkt en tid nu. Men idag var det många av mina spelare som var duktiga, påpekade Roland Larsson.

Hoppet om SM-slutspel lever också. MFF tog in två poäng på tvåan IFK Göteborg, som fick nöja sig med 1-1 i derbyt mot BK Häcken.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close